Dogecoin scade semnificativ după ce Elon Musk o numeşte „o mare agitaţie”

Dogecoin scade semnificativ după ce Elon Musk o numeşte „o mare agitaţie”
gazduire web create web design

Dogeoin a scăzut cu 28% după şeful Tesla s-a referit la criptomonedă ca fiind „o mare agitaţie”. Elon Musk: „Ar trebui să fie considerată speculaţie în acest moment.” Dogecoin este a patra cea mai mare monedă digitală, cu o capitalizare de piaţă de 73 miliarde de dolari.

 

 
Valoarea criptomonedei Dogecoin a scăzut brusc duminică, după ce şeful Tesla şi susţinătorul criptomonedelor, Elon Musk, s-a referit la monedă ca fiind „o mare agitaţie”, relatează Reuters.

Musk a făcut această declaraţie sâmbătă în timpul show-ului de comedie„Saturday Night Live” unde a fost gazdă.

Dogecoin este cotat la 0,47 dolari (1,90 RON) la Binance, în scădere cu 28% faţă de 0,65 dolari (2,63 RON) înainte de spectacol. Pasionaţii de criptomonede erau de câteva zile dornici să audă ce va spune, după ce tweet-urile sale din acest an au transformat moneda digitală în visul oricărui speculator.

Întrebat „ce este dogecoinul”, Musk a răspuns: „Este viitorul monedei. Este un mecanism financiar de neoprit care va prelua lumea”. Când Michael Che, un membru din distribuţia spectacolului a contestat: „Deci, este o agitaţie?”, Musk a răspuns: „Da, este o agitaţie”. Şi a râs.

Musk a postat numeroase comentarii despre criptomonede pe Twitter şi a criticat numerarul vechi obişnuit pentru că are dobânzi reale negative. Joi, Musk a scris pe Twitter: „Criptomoneda este promiţătoare, dar vă rugăm să investiţi cu prudenţă!”, şi a ataşat un clip video în care spunea că Dogecoin „ar trebui să fie considerată speculaţie în acest moment.” 

Totuşi, în videoclip, a mai spus că această criptomonedă are „şanse mari” să devină ceea ce el a numit „viitoarea monedă a Pământului”.

A depăşit criptomonedele mai utilizate pe scară largă, cum ar fi litecoin şi ether. Tesla a declarat în februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că va accepta în curând ca o formă de plată în criptomonede pentru maşinile sale electrice.

DogeCoin a început ca o glumă pentru a parodia nebunia criptomonedelor, însă acum este literalmente clasificată drept o „meme-monedă”. La începutul lunii ianuarie, un DogeCoin valora mai puţin de un cent, iar spre sfârşit, când mişcările GameStop şi DogeCoin au ajuns cunoscute, valoarea criptomonedei a început să crească semnificativ. 

Pe trackerul de date criptografice CoinGecko.com, Dogecoin a crescut cu peste 800% în ultima lună şi este acum a patra cea mai mare monedă digitală, cu o capitalizare de piaţă de 73 miliarde de dolari. A atins un record record joi peste 0,73 USD.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *