gazduire web create web design

Djokovic rescrie cartea recordurilor din tenis. Sârbul l-a depăşit pe Federer

Djokovic rescrie cartea recordurilor din tenis. Sârbul l-a depăşit pe Federer
gazduire web create web design

Novak Djokovic a rescris din nou cărţile de recorduri, depăşind-ul pe Roger Federer ca jucătorul cu cel mai bun procentaj de victorii în tie-break-uri.

 

 

 
Novak Djokovic a declarat cu mai mult timp în urmă că ştie că poate câştiga un tiebreak împotriva oricui, fapt pe care l-a dovedit de-a lungul carierei sale. El a jucat cinci tiebreak-uri la Roland Garros 2023, câştigându-le pe toate, fapt care i-a permis să rescrie cărţile de istorie.

Recordul pe care Djokovic l-a doborât este cel al lui Roger Federer, deoarece maestrul elveţian avea cel mai bun procentaj de victorii când vine vorba de tiebreak-uri. Federer a câştigat 65,4 % din tiebreak-urile pe care le-a jucat (466-247). Djokovic avea 65,1 % înainte de Roland Garros, dar după ce a câştigat cele 5, procentajul său a crescut la 65,7 %, ceea ce reprezintă un nou record.

Recordul său general actual în tie-break-uri este de 306-162 şi ar putea chiar să îl îmbunătăţească la acest eveniment. Cu siguranţă îl va îmbunătăţi pe parcursul acestui an, mai ales că se apropie sezonul de iarbă şi apoi turneele pe hard şi indoor din a doua jumătate a anului.

În cazul în care îl va învingepe Alcaraz în semifinală, Djokovic va disputa finala şi probabil va fi favorit fie împotriva lui Alexander Zverev, fie împotriva lui Casper Ruud. Un triumf i-ar oferi al 23-lea trofeu de Grand Slam, cel mai impozantă performanţă din istoria tenisului masculin. De asemenea, el ar recâştiga locul întâi în circuitul ATP.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *