Djokovic, în cădere liberă în clasamentul ATP. Sârbul va ieşi din top cinci pentru prima dată din 2018

Djokovic, în cădere liberă în clasamentul ATP. Sârbul va ieşi din top cinci pentru prima dată din 2018
gazduire web create web design

Novak Djokovic va părăsi primele cinci poziţii în clasamentul ATP pentru prima dată din 2018 după Wimbledon, într-o cădere în clasament pe care nu poate să o oprească din cauza lipsei de puncte de clasament oferite de Grand Slamm-ul londonez.

 

 

 
Djokovic va coborî până pe locul 7 mondial din cauza faptului că nu-şi va putea apăra punctele de la Wimbledon, într-un an în care a câştigat doar Openul Italiei.

Pe lângă faptul că a pierdut puncte din cauza controversei legate de viza de la Australian Open şi cu potenţiale probleme şi la US Open, situaţia ar putea deveni şi mai rea pentru sârb.

De asemenea, din cauza faptului că nu a jucat înainte de Wimbledon, nu va exista nicio victorie la un turneu mai mic pentru a atenua eventuala cădere, astfel că va pierde 2000 de puncte.

În plus, Novak Djokovic ar putea lipsi de la US Open din cauza menţinerii interdicţiei impuse de Statele Unite asupra călătorilor internaţionali nevaccinaţi.

În cazul în care nu se va produce o relaxare a orientărilor în următoarele două luni, Djokovic pare să rateze participarea la încă un turneu major pe suprafaţă dură. Vineri, autorităţile americane au anunţat că cei ce intră în ţară nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru coronavirus. Cu toate acestea, cerinţa de a avea o „stare de vaccinare completă” rămâne în continuare în vigoare, fără a se preciza cât timp va rămâne această regulă.

În situaţia actuală, reticenţa lui Novak Djokovic de a se vaccina împotriva coronavirusului îl exclude de la cel de-al patrulea şi ultimul Grand Slam al sezonului, care se joacă la New York. Sârbul a lipsit deja la începutul acestui an de la Australian Open, unde a câştigat nouă titluri.

Atunci când Djokovic a ratat Australian Open din cauza reticenţei sale de a se vaccina, el a recunoscut că ratarea unor evenimente era un preţ pe care era dispus să îl plătească.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *