gazduire web create web design

Djokovic, campion la Roma. Sportivul sârb l-a învins în două seturi pe grecul Tsitsipas

Djokovic, campion la Roma. Sportivul sârb l-a învins în două seturi pe grecul Tsitsipas
gazduire web create web design

Stefanos Tsitsipas nu a mai experimentat niciodată un set pierdut la zero pe zgură, fiind în premieră pus în situaţia de a nu face nici un game în set, duminică, în faţa lui Novak Djokovic, care şi-a valorificat statutul de favorit şi l-a învins pe grec cu 6-0 7-6(5), în finala de la Roma.

 

 

 

Novak Djokovic a plecat din postura de mare favorit în acest meci, însă era greu de anticipat că va începe un un 6-0 atât de categoric, în primul set. Tsitsipas a ales să servească şi s-a dovedit a fi o decizie greşită. Un început lent şi agitat, câteva greşeli neforţate şi Djokovic a făcut break-ul devreme, la zero, în primul game şi nu s-a mai oprit până la 6-0, în condiţiile în care grecul a reuşit să câştige doar 10 puncte, din cele 37 jucate în set.

Tsitsipas şi-a recăpătat calitatea la serviciu în setul al doilea şi i-a dat bătăi de cap lui Djokovic. Sârbul a avut şi el o scădere în joc, iar Tsitsipas a reuşit să îşi procure un avantaj de 4-1. A avut chiar şi o minge de break pentru a face 5-1, dar Djokovic a salvat-o şi asta l-a readus în joc.

Tsitsipas a avut un avantaj de 5-2, dar Djokovic a reuşit să revină şi să facă 5-5, ca mai apoi cei doi să ajungă la tiebreak.

Djokovic a jucat în tiebreak în special pe reverul lui Tsitsipas şi strategia a funcţionat. Grecul nu a rezistat, iar serviciul său nu l-a salvat atât pe cât era nevoie.

În cele din urmă, Djokovic s-a impus cu 7-5 în tiebreak, adjudecându-şi titlul la Roma şi extinzându-şi astfel recordul de turnee masters câştigate la 38.

Sârbul a devenit al cincilea jucător din era Open care a obţinut 1.000 de victorii, după ce l-a învins pe Casper Ruud, în semifinale, iar în faţa lui Tsitsipas a reuşit să câştige primul său titlu al sezonului după o oră şi 37 de minute, devenind cel mai în vârstă campion de la Roma, la 34 de ani, 11 luni şi 23 de zile.

Principalul favorit, care va petrece începând de luni a 370-a săptămână pe locul 1 în clasamentul ATP, un record, l-a învins pe Tsitsipas în doi ani consecutivi la Roma, după ce l-a depăşit pe al patrulea favorit în sferturile de finală, în 2021.

Sârbul nu a cedat niciun set în drumul spre finală, obţinând victorii în faţa lui Aslan Karatsev, Stan Wawrinka, Felix Auger-Aliassime şi Casper Ruud.

Odată cu victoria sa, sârbul şi-a îmbunătăţit recordul împotriva adversarilor din Top 10 la 232-106. Niciun jucător nu are mai multe victorii în Top 10 decât Djokovic, de la începutul clasamentului ATP, în 1973.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *