Distracţia pe pârtie, răsplată pentru turiştii care au petrecut ore întregi în trafic

Distracţia pe pârtie, răsplată pentru turiştii care au petrecut ore întregi în trafic
gazduire web create web design

Începutul de an vine cu celebra aglomeraţie de pe DN1. Şi pe pârtiile din Sinaia este la fel. Între staţiuni, poţi parcurge o distanţă care în mod normal dura 17 minute în aproximativ o oră.

 

 
Dorul de ducă i-a făcut pe români să uite de pandemie. Aşa că, dacă vrei să mergi la munte, înarmează-te cu multă răbdare. Păstrează-ţi energia pentru schi.

„Cred că am făcut cel puţin vreo 4 ture. Pârtiile, în general, sunt destul de bune”, povesteşte un turist. „Pârtiile sunt foarte bune. A fost soare, n-a fost ceaţă deloc”, confirmă încă un tânăr.

Când apare plictiseala, turiştii schimbă pârtia. Cei din Predeal pleacă spre Azuga şi Sinaia, unde sunt deschise restaurantele în interior. Aşa că 17 minute le parcurgi în aproximativ o oră.

Dacă eşti harnic, prima urcare poţi să o faci cu Telecabina Sinaia dimineaţa, la 8.30. Ultimul transport spre vârf este la ora 16. De sus poţi să îţi inchiriezi şi sănii. Costa 10 lei, o oră şi jumătate, sau 20 de lei, o zi întreagă.

Există mai multe variante. Dacă vrei o scurta plimbare poţi plăti 50 de lei pentru o urcare şi o coborâre. Dacă eşti matinal, plăteşti 120 de lei abonamentul pentru întreaga zi. După ora 12 te costa doar 70 de lei.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *