Dispozitiv împotriva sforăitului, care nu trebuie purtat noaptea

Dispozitiv împotriva sforăitului, care nu trebuie purtat noaptea
gazduire web create web design

FDA a aprobat dispozitivul care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea. eXciteOSA imbunătăţeşte funcţiile muşchiului limbii prin stimulare electrică. Dispozitivul trebuie purtat timp de 20 de minute în fiecare zi timp de 6 săptămâni.

 

 
Pentru majoritatea, somnul este o plăcere. Şansa să te îţi încarci bateriile pentru o nouă zi. Însă există alţi oameni pentru care este un chin.

„Înainte îmi afecta somnul, mă trezeam obosit pentru că nu dormisem bine. Mă trezeam pe parcursul nopţii de câteva ori. Alţii se plângeau de faptul că sforăi. Deci nici celelalte persoane nu aveau parte un somn bun”, spune un pacient care are probleme cu sforăitul.

Un gadget vine în salvarea persoanelor cu probleme de respiraţie în timpul somnului. Se numeşte eXciteOSA şi tocmai a primit aprobarea din partea FDA, organizaţia care aprobă medicamentele în SUA.

Marele avantaj al device-ului: nu trebuie purtat în timpul nopţii. Este suficient să fie ţinut în gură timp de 20 de minute pe parcursul zilei. El trimite stimuli electrici şi ajută la îmbunătăţirea muşchiului limbii. Astfel, aceasta nu mai blochează căile respiratorii în timpul somnului.

Tratamentul durează şase săptămâni şi a scăzut zgomotului sforăitului cu 20% pentru 87 de pacienţi din ei 115 care au fost evaluaţi.

Aparatul are şi efecte secundare pentru disconfort al limbii, gust metalic sau dureri de falcă. Însă pacienţii care l-au încercat s-au declarat încântaţi.

Aparatul vine şi cu o aplicaţie care evaluează sforăitul pe parcursul nopţii şi transmite utilizatorului evoluţia în timp.

„Mă simţeam mai bine după o noapte de somn, aveam mai multă energie dimineaţa. Aveam cearcăne vizibile înainte iar acum simt că acestea au dispărut. În plus, era o relaţie mai bună cu partenerul. Pentru că dormeam în aceeaşi cameră cu el şi când mă trezeam şi întrebam cum a dormit. Iar el îmi spunea: am dormit grozav, nu te-am auzit deloc toată noaptea”, spune o pacientă care a testat aparatul.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *