Diavoli roşii se impun cu emoţii în faţa neexperimentatei echipe a Canadei. Courtois, omul meciului

Diavoli roşii se impun cu emoţii în faţa neexperimentatei echipe a Canadei. Courtois, omul meciului
gazduire web create web design

Naţionala de fotbal a Belgiei a obţinut o victorie la limită, miercuri seara, în compania Canadei, în primul meci al celor două echipe la Cupa Mondială din Qatar. Canadienii au ratat un penalty în debutul meciului, iar Courtois a avut mult de furcă în faţa atacului „frunzei de arţar”.

 

 

 
Carrasco a fost cel care în minutul 8 a comis o neglijenţă, la un şut spre poartă al canadienilor, mingea atingându-i mâna în interiorul careului. După consultarea sistemului VAR, centralul partidei a dictat penalty, pe care Jonathan David nu a reuşit să-l transforme, Courtois intuind colţul pe care a bătut canadianul.

Johnston l-a pus din nou la încercare pe Curtois, care a respins in extremis un şut plasat, în minutul 30.
În condiţiile în care statisticile arătau o dominare a Canadei, în prima repriză, cu o prezenţă mult mai bună în jumătatea adversă, Belgia deschis scorul în minutul 44, după o fază simplă, mingea trimisă lung în adâncime de Toby Alderweireld ajungând la atacantul lui Fenerbahce, Michy Batshuayi, care a şutat din prima, din careu, învingându-l pe Borjan.

Jonathan David a deschis repriza secundă cu un şut ce putea aduce egalarea pentru Canada, însă mingea a trecut puţin pe lângă. A urmat un joc echilibrat în următoarea jumătate de oră, fără ocazii clare, până la lovitura e cap a lui Cyle Larin, din minutul 80, parată din nou de Curtois.

Ultima ocazie notabilă avenit în primul minut suplimentar de joc, din cele 5 dictate, când şutul din careu al lui Kevin De Bruyne nu a reuşit să treacă de Milan Borjan. Victorie neconvingătoare a Belgiei, în faţa unei echipe care revine la un turneu final prima dată după prezenţa din 1986.

„Diavolii roşii” se instalează în fruntea clasamentului grupei F, cu 3 puncte, în condiţiile în care Croaţia şi Maroc au remizat miercuri, scor 0-0. Urmează duminică, meciurile Belgia Maroc şi Croaţia – Canada.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *