gazduire web create web design

Diamantele din cenuşă, noua formă de a-i păstra pe cei dragi alături

Diamantele din cenuşă, noua formă de a-i păstra pe cei dragi alături
gazduire web create web design

Eterneva este un start-up care face diamante din cenuşa celor dragi. Carbonul purificat este similar cu diamantele sintetice de pe piaţă. Florentina Giurcă şi-ar schimba afacerea de servicii funerare pentru a produce diamante.

 

 
O firmă americană transformă cenuşa decedatului, fie ca e om, fie ca e animal de companie, într-un diamant. Cenuşa prelucrată timp de 11 luni, se transformă într-un minunat diamant.

Eterneva este numele companiei care a primit 4,8 milioane de dolari din finanţări.

Preţul cel mai mic pentru un astfel de serviciu este de 3000 dolari şi poate ajunge să coste zeci de mii, în funcţie de dimensiune, culoare şi prelucrarea diamantului.

Românii n-ar spune nu adoptării acestei metode de păstrare „la purtător” a amintirii celor dragi.

„A apărut şi acestă idee cu transformarea cenuşii în diamante, cum am spus, este o problemă legată de marketing, care se promovează din ce în ce mai mult. Se mizează pe ideea că oamenii încearcă să găsească obiecte cât mai apropiate care să menţină relaţia cu cel dispărut. Fiecare îşi trăieşte perioada de doliu într-un anumit fel, apelând la diferite aşa cum am spus eu, artefacte şi obiecte în care să se ancoreze în relaţia cu cel dispărut”, a declarat Mihaela Rus, psiholog.

Florentina Giurcă este managerul unei firme de servicii funerare. Împreună cu soţul ei se ocupă de această afacere din anul 2012.

„Noi suntem deschişi la orice reprezintă noutate în ziua de azi. Nu am spune nu, acum nu ştiu cât de deschişi sunt românii, mai ales cei de vârsta a treia să facă lucrul acesta”, a precizat Florentina Giurcă, manager firmă servicii funerare.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *