Dezvoltatorii imobiliari au venit cu o idee perfectă pentru românii care vor să se mute la ţară. Mulţi deja sunt pe lista de aşteptare

Dezvoltatorii imobiliari au venit cu o idee perfectă pentru românii care vor să se mute la ţară. Mulţi deja sunt pe lista de aşteptare
gazduire web create web design

Cererea pentru case în afara oraşelor a crescut anul acesta cu 40%, spun agenţii imobiliari. În judeţul Cluj, dezvoltatorii imobiliari construiesc un mic oraş cu 600 de case într-un sat. Momentan doar 28 de case au fost construite, iar clienţii stau pe liste de aşteptare.

 

Trendul românilor de a se muta la ţară a crescut anul acesta cu 40% faţă de anul trecut, iar dezvoltatorii imobiliari au găsit metode inovative ca să atragă clienţii şi să satisfacă

După modelul american, la doar 30 de km de Cluj, într-un sat, se dezvoltă un adevărat orăşel cu 600 de case. Proiectul a fost gândit de la zero. Aici casele sunt construite în acelaşi stil, care nu poate fi schimbat.

Beniamin este deja proprietarul unei locuinţe din aşa-zisul micul oraş de la sat şi spune că i-a plăcut ideea de comunitate, de aer curat şi de faptul că o să aibă totul la doar 10 minute de mers pe jos. De la gărdiniţă la şcoală şi spaţii de coworking, toate au fost gândite de dezvoltatori. Din cele 28 de case deja construite, majoritatea au fost vândute, iar acum clienţii sunt pe liste de aşteptare.

Daniel Simionaş, dezvoltator imobiliar: Vorbim de 600 de case, care se vor construi într-o perioadă de 10 ani. Ideea este ca tot ce ai nevoie să fie la 10 minute de mers pe jos şi să nu mai foloseşti maşina.

Reporter: Credeţi că v-a ajutat această pandemie?

Daniel Simionaş: Da, în sensul că distanţa de oraş brusc nu a mai fost o problemă. Până acum toată lumea se gândea că suntem departe. Am vândut opt case. Înseamnă mult într-o perioadă scurtă. Nu mai avem stoc, adică nu mai avem case, iar oamenii stau pe liste de aşteptare.

Beniamin Pop, proprietar: Decizia am luat-o în special din cauza ideii. Pentru familie, pentru sănătate şi pentru design. Am garanţia că vecinul meu nu o să îşi facă un coteţ de găini sau nu o să îşi vopsească casa roz sau alte situaţii de genul acesta care nu ai cum să le controlezi oriunde altundeva. Eu pot lucra remote, iar în contextul acesta am luat o decizie bună.

Adrian Vasiu, agent imobiliar: Cererea pentru case în afara oraşelor a cunoscut o creştere cu 30%-40% mai mare faţă de anul trecut. Acest lucru este datorat pandemiei şi restricţiilor prin care suntem nevoiţi să trecem.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *