gazduire web create web design

Dezastru ecologic în Constanţa: lebede care înoată pe un lac plin de gunoie

Dezastru ecologic în Constanţa: lebede care înoată pe un lac plin de gunoie
gazduire web create web design

O asociaţie civică a publicat imagini cu lebede care îşi fac loc printre gunoiele de pe lac. Imaginile dezolante care indică un dezastru ecologic sunt surprinse pe Lacul Tăbăcărie din oraşul Constanţa.

 

 
Fotografiile cu lebăda care înoată printre gunoaiele aruncate de oameni au fost publicate pe pagina de Facebook Baricada Verde. Ele au fost realizate vineri, 22 ianuarie, scrie dobrogealive.ro.

Lacul a fost în administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L), dar de la mijlocul anului 2020, în urma unei sentinţe definitive a ÎCCJ, lacul a trecut în administrarea ANPA – Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.

„Deşeurile menajere care ajung pe suprafaţa de apă sunt generate de localnici şi turişti. Acestea sunt aruncate direct în apă sau în zona de uscat şi prin acţiunea vântului sunt transportate pe suprafaţa de apă”, susţineau reprezentanţii ABADL, în 2020, în cadrul unei acţiuni de ecologizare a lacului.

Lacul Tăbăcărie este un lac natural, un liman fluvio-marin, care a devenit aproape o groapă de gunoi a oraşului Constanţa, mai scrie dobrogealive.ro.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *