Dezastru ecologic cauzat de miile de oi înecate, după ce nava Queen Hind s-a răsturnat. Unde au fost găsite cadavrele

Dezastru ecologic cauzat de miile de oi înecate, după ce nava Queen Hind s-a răsturnat. Unde au fost găsite cadavrele
gazduire web create web design

O societate era responsabilă de incinerarea oilor recuperate din Marea Neagră. Nava Queen Hind avea peste 14.000 de oi la bord când s-a răsturant. Curtea de Apel Constanţa a început o anchetă în acest caz.

 

 
Cele 14.000 de oi, care au murit în noiembrie 2019 după ce nava s-a răsturnat în Portul Midia, au fost găsite pe raza localiţăţii Smârdan.

Un adevărat dezastru ecologic dacă vorbim de măsurătorile descoperite în cadrul anchetei, valorile pentru antrax depăşesc cu 300% limita admisă.

O societate avea resposabilitatea să incinereze toate cadavrele după ce acestea au fost recuperate din Marea Neagră, însă oile au fost descoperite îngropate într-o zonă mlăştinoasă.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a început o anchetă şi a pus în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare în două locaţii din Măcin.

Din cauza pericolului de mediu, dar şi de sănătate reprezentat de miile de cadavre aflate în putrefacţie, Prefectura Tulcea a convocat un Comitet Local pentru Combaterea Bolilor.

Nava Queen Hind, avea la bord peste 14.000 de oi când a eşuat  la plecarea din Portul Midia. Echipajul alcătuit din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parţial.

Vasul a fost readus pe linia de plutire în februarie 2020. Acţiunea de incinerare a cadavrelor de oi din nava eşuată în portul Midia a început în data de 28 februarie.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *