Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Departamentul de Stat a informat Congresul SUA despre planul vânzării de avioane F-35 în EAU

Departamentul de Stat a informat Congresul SUA despre planul vânzării de avioane F-35 în EAU
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Departamentul de Stat a informat Congresul despre planul vânzării de avioane F-35 Emiratelor Arabe Unite. Contractul Lockheed Martin prevede vânzarea a până la 50 de avioane F-35. Israelul a renunţat la obiecţiile faţă de acest contract.

 

Departamentul de Stat american a notificat joi Congresul SUA că intenţionează să vândă avioane de vânătoare F-35 Emiratelor Arabe Unite, anunţă Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor, conform site-ului Politico.com.

Contractul companiei Lockheed Martin, în valoare de 10,4 miliarde de dolari, va include până la 50 de avioane militare F-35, a declarat un oficial din cadrul Congresului SUA.

Dacă acest contract va fi validat, Emiratele Arabe Unite vor deveni a doua ţară din Orientul Mijlociu care ar deţine avioane F-35, după Israel.

Vânzarea avioanelor F-35 intervine după ce Emiratele Arabe Unite au normalizat relaţiile cu Israelul. Iniţial, Guvernul israelian a formulat obiecţii faţă vânzarea de către SUA a avioanelor F-35 în Emiratele Arabe Unite, dar săptămâna trecută a acceptat tranzacţia după ce Pentagonul a dat asigurări că va exporta echipamente militare noi în Israel, pentru a menţine superioritatea militară a acestei ţări.

Contractul SUA de vânzare a avioanelor F-35 în Emiratele Arabe Unite trebuie aprobat de Congres.

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *