Deciza lui Dodon înainte de turul II al alegerilor din R. Moldova. Cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, retrasă

Deciza lui Dodon înainte de turul II al alegerilor din R. Moldova. Cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, retrasă
gazduire web create web design

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunţat, marţi, că a semnat un decret prin care îi retrage cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România pentru fapte de corupţie. Acesta a spus că trebuie să fie întreprinse acţiuni pentru expulzarea lui Rizea.

 

 

Preşedintele Republicii Moldova a anunţat, într-o conferinţă de presă, că i-a retras cetăţenia lui Cristian Rizea.

„A fost şi un decret interesant ieri (luni – n.r.) pe care l-am semnat. S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru Cetăţenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj şi deja organele competente din Republica Moldova şi România trebuie să facă schimb de informaţii şă întreprindă acţiuni pentru a-l expulza din ţară”, a spus Dodon.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, se află la Chişinău, în Republica Moldova, unde s-a stabilit împreună cu familia sa, unde se ştia că r fi protejat de serviciile secrete ruse şi protejat de Igor Dodon.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *