De la Galilei şi Newton la Luchian şi Ressu, mai multe opere de artă au fost furate. Unde au fost descoperite de poliţişti

De la Galilei şi Newton la Luchian şi Ressu, mai multe opere de artă au fost furate. Unde au fost descoperite de poliţişti
gazduire web create web design

16 opere care ar aparţine unor pictori români renumiţi au fost confiscate. Poliţiştii au găsit lucrările la un târg din Bucureşti. 12 români au fost condamnaţi în Anglia după ce au furat lucrări ale lui Galilei sau Newton.

 

16 tablouri semnate de Ştefan Luchian, Camil Ressu sau Nicolae Vermont au fost confiscate dintr-un târg din sectorul 6 al Capitalei.
Picturile, realizate în diferite tehnici, erau scoase la vânzare de două persoane care nu aveau acte de provenienţă pentru ele.

Lucrările, care vor fi expertizate, ar fi realizate în a doua jumătate a secolului XIX – prima jumatate a secolului XX, estimează poliţiştii.

Între timp, 12 români au fost condamnaţi în Marea Britanie şi au primit pedepse cu închisoarea de cel puţin trei ani.

Sunt acele persoane care, între 2017 şi 2019, au furat cărţi şi manuscrise ale astronomului italian Galileo Galilei şi ale lui Isaac Newton, dar şi ediţii rare ale lui Dante Alighieri sau schiţe ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Estimate la peste 2.5 milioane de lire sterline, operele au fost găsite de poliţişti în beciul unei case din judeţul Neamţ, în urmă cu două săptămâni.

Ancheta a durat trei ani şi s-au făcut percheziţii la 45 de adrese din Marea Britanie, România şi Italia.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *