David Popovici a obţinut medalia de aur pentru a doua oară. „E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare”

David Popovici a obţinut medalia de aur pentru a doua oară. „E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare”
gazduire web create web design

David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie. Tânărul înotător a concurat miercuri, în finala probei de 100 metri liber, de la Campionatul Mondial de Nataţie.

 

 

 
Înotătorul David Popovici (17 ani), a obţinut miercuri cea de a doua medalie de aur la Mondialele de Nataţie de la Budapesta. După titlul câştigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric şi în finala probei de 100 metri.

„M-am bucurat că am reuşit să termin consursul acesta în stil. Sper ca v-am făcut pe toţi mândri. E un lucru bun că pot să mă surpind în continuare”.

Rezultatul este unic în istoria nataţiei româneşti, Popovici devenind primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de nataţie. În plus, el este şi deţinătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reuşeşte dubla, în cele două probe de liber, 100 şi 200 metri.

Miercuri seara, românul a început în modul său caracteristic, cu un timp de reacţie mai slab, dar la capătul primei lungimi de bazin a întors al doilea. Pe a doua jumătate cursa a fost foarte strânsă, Popovici reuşind să se impună pe ultimii 5 metri, ajungând la finiş cu timpul de 47.58 secunde.

Pe locul secund s-a clasat francezul Maxime Grousset, urmat de canadianul Joshua Liendo Edwards.

De la startul cursei a lipsit cel mai mare posibil rival al lui Popovici, americanul Caeleb Dressel, care a decis să se retragă de la mondiale, din motive de sănătate.

La interviul de la marginea bazinului, Popovici a spus în limba engleză: „Nu mă aşteptam să câştig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte.” El a completat în limba română: „Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc că v-aţi uitat.”

În semifinale, David Popovici a obţinut cel mai bun timp, fiind înregistrat cu 47:13, un nou record mondial de juniori. Vechea performanţă a românului era de 47:30 secunde, stabilită în 2021.

David Popovici uimea luni întreaga lume a nataţiei, după ce se impunea cu un avans de mai bine de o secundă, 1:43.21, în finala probei de 200 de metri, de la Duna Arena, întrecându-l pe multiplul campion olimpic Tom Dean cu 1,77 secunde şi stabilind un nou record de juniori.

Popovici a devenit luni cel mai tânăr sportiv care câştigă titlul mondial la această probă, intrând direct pe locul 4 în topul celor mai rapizi înotători pe această distanţă, după nume importante precum Paul Biedermann, Michael Phelps şi Yannick Agnel.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *