Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Datorită producătorilor locali, legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import

Datorită producătorilor locali, legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import
gazduire web create web design

Producătorii româneşti livrează în supermarket produse proaspete tot timpul anului. Legumele româneşti cunt cu 50% mai ieftine faţă de cele din import. Salata, roşiile şi varza sunt în topul preţurilor competitive.

 

Cristina, antreprenor de 29 de ani, din Bucureşti, are un stil de viaţă conştient. Nu consumă orice tip deproduse alimentare, ci e atentă să le aleagă pe cele mai sănătoase şi care nu au străbătut mări şi ţări ca să ajungă pe raftul supermarketurilor.

Acest lucru a devenit un adevărat trend în ultimii ani, iar asta s-a văzut şi în încasările retailerilor. Aceştia şi-au rotunjit veniturile cu până la 2 miliarde de lei în 2020, din vânzările mărcilor româneşti, potrivit unei analize ZF.

Cristina, antreprenor: Produsele româneşti sunt preferatele mele, da. În special produsele alimentare, cred cu tărie în a cumpăra local. Pentru că se simte diferenţa între gustul şi mirosul produselor locale faţă de cele din import. Atunci când vreau să fac o salată, clar voi alege produse locale, o varză, o roşie. Pentru că sunt făcute mai aproape de casă şi am mai multă încredere.

Roxana Roşculeţ este producător de legume din 2006. După o investiţie de peste 200 de mii de euro în spaţiul protejat din Ialomiţa, livrează legume proaspete în supermarket tot timpul anului. Chiar şi în luna decembrie. Datorită ei şi a altor producători autohtoni găseseşti la raft salată, roşii şi varză cu 50% mai ieftine faţă de produsele din import.

Roxana Roşculeţ, producător de legume: Salata nu ştiu la început cât a fost, dar la început de an salata eu am vândut-o cu un 1,2 lei. Vorbim de salată de calitate, ambalată în materiale de unică folosinţă, etichetate, iar în supermarket nu am văzut-o cu mai mult de 2 lei. Cea din import cred că a fost în jur de 3 lei şi ceva, aproape de 4 lei.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *