Datele a jumătate de miliard de utilizatori, expuse online. Facebook nu va notifica persoanele afectate de scurgerea masivă de informaţii

Datele a jumătate de miliard de utilizatori, expuse online. Facebook nu va notifica persoanele afectate de scurgerea masivă de informaţii
gazduire web create web design

Facebook nu intenţionează să anunţe utilizatorii care se numără printre cei o jumătate de miliard de persoane ale căror informaţii personale au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, relatează CNN.

 

 
Weekendul trecut, o bază de date cu înregistrări despre 533 de milioane de conturi Facebook – inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail, zile de naştere şi alte detalii personale – au fost distribuite online.

Scurgerea nu a inclus informaţii sensibile, cum ar fi carduri de credit sau numere de securitate socială, dar datele ar putea fi exploatate în continuare de către răufăcători.

Facebook a remarcat la începutul acestei săptămâni că datele au fost extrase din profilurile publice de pe platforma sa în 2019 utilizând funcţia sa de „importator de contacte”. Compania spune că a făcut rapid ajustări ale funcţiei pentru a preveni repetarea unei astfel de activităţi.

Deşi datele sunt din 2019, baza de date a fost postată online recent. Deoarece datele au fost extrase din profilurile publice, compania nu poate fi sigură ce utilizatori ar trebui să fie notificaţi şi, prin urmare, nu intenţionează să alerteze persoanele care ar putea fi afectate, a declarat Facebook pentru CNN Business.

În schimb, Facebook a lansat o pagină de ajutor pentru utilizatorii preocupaţi că datele lor ar fi putut fi publicate. Pagina explică faptul că numai informaţiile care au fost partajate public pe profilurile utilizatorilor au fost extrase, ceea ce înseamnă că nu includ informaţii care au fost partajate numai prietenilor, de exemplu. De asemenea, detaliază modul în care utilizatorii îşi pot regla setările de confidenţialitate.

Pe lângă dezvăluirea de pe Facebook, LinkedIn a confirmat joi seară că, într-un incident separat, informaţiile privind 500 de milioane de utilizatori ai săi sunt acum de vânzare pe un site utilizat de hackeri.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *