Danemarca va dezgropa milioane de nurci sacrificate luna trecută în urma temerilor privind o mutaţie a coronavirusului. Motivul

Danemarca va dezgropa milioane de nurci sacrificate luna trecută în urma temerilor privind o mutaţie a coronavirusului. Motivul
gazduire web create web design

Danemarca va dezgropa milioane de nurci, sacrificate în urma temerilor privind o mutaţie a coronavirusului, pentru a evita un viitor dezastru ecologic, a confirmat guvernul danez. Aproximativ patru milioane de nurci vor fi exhumate din morminte comune şi incinerate pentru a preveni poluarea, relatează euronews. Guvernul social-democrat a ajuns la un acord cu alte partide din parlamentul danez pentru a exhuma şi incinera nurcile, au confirmat oficialii ai guvernului.

 

Acesta proces va avea loc în luna mai, când va trece riscul potenţial de infectare COVID-19 de la animalele moarte.

„Şase luni sună mult timp şi mi-aş fi dorit să văd acţiunea mai repede, dar este în mod clar cea mai sigură soluţie, deoarece evităm ca personalul să fie expus la infecţie în timpul săpăturilor”, a declarat Rasmus Prehn, ministrul alimentaţiei, agriculturii şi pescuitului.

În noiembrie, guvernul danez a ordonat în mod controversat sacrificarea întregii populaţii de nurci din ţară după ce a fost detectată o tulpină nouă de coronavirus, care a decimat cea mai mare industrie de blană a UE. Industria angajează 6.000 de danezi şi valorează anual peste jumătate de miliard de euro.

În urma sacrificării, patru milioane dintre animalele moarte au fost îngropate în grabă în tranşee pe un teren militar lângă Holstebro şi Karup, în vestul Danemarcei.

Alegerea locurilor de înmormântare lângă un lac şi o sursă de apă potabilă a provocat îngrijorări.

„Agenţia daneză pentru protecţia mediului monitorizează în mod constant situaţia, iar agenţia efectuează deja investigaţii pentru a iniţia măsuri de remediere, astfel încât daunele aduse mediului şi apelor subterane să fie reduse la minimum”, au spus oficialii.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *