Cutremur puternic în sud-vestul Chinei. Cel puţin o persoană a murit şi şase au fost rănite

Cutremur puternic în sud-vestul Chinei. Cel puţin o persoană a murit şi şase au fost rănite
gazduire web create web design

O persoană a murit şi şase au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea 6,1 şi a unei replici în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, a anunţat miercuri televiziunea de stat.

 

 

 
Cutremurele au lovit zone rurale populate din oraşul prefectură Ya’an în jurul orei locale 17:00 (09:00 GMT), a precizat Centrul reţelei de cutremure din China (CENC).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 17 kilometri, cu epicentrul în Lushan Township, o zonă rurală în care există case.

Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe din provincie, inclusiv în capitala regională Chengdu, situată la aproximativ 100 de kilometri spre est, potrivit comentariilor postate pe reţeaua de socializare Weibo, conform Le Figaro.

Sichuan, o zonă muntoasă şi cunoscută în întreaga lume pentru rezervaţiile de panda, este de obicei lovită de mai multe ori pe lună de cutremure de intensitate variabilă. În septembrie anul trecut, trei persoane au murit în urma unui cutremur de mică adâncime şi cel puţin 10.000 de persoane au fost strămutate.

În mai 2008, un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade, a provocat moartea sau dispariţia a 87.000 de persoane, tot în Sichuan.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *