Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume ia amploare. Elon Musk a obţinut un nou contract cu NASA

Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume ia amploare. Elon Musk a obţinut un nou contract cu NASA
gazduire web create web design

Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume a intrat marţi în conflict, după ce şeful Tesla, Elon Musk, a reacţionat la încercarea lui Jeff Bezos de a contesta un contract major obţinut cu NASA. Cei doi miliardari, care au încercat să lanseze rachete pe orbită, au concurat pentru un contract râvnit cu NASA pentru construirea unei nave spaţiale care să ducă astronauţii pe Lună, din 2024.

 

 
Proiectul Blue Origin al lui Bezos a depus luni o contestaţie la Biroul de Responsabilitate al Guvernului, acuzând Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) că a schimbat în ultimul moment decizia de oferire a contractului, potrivit Reuters.

Musk, care conduce şi proiectul SpaceX, a respins reacţia lui Bezos cu un tweet: „Nu se poate ridica (pe orbită) lol”.

Blue Origin a rămas cu mult în spatele SpaceX şi United Launch Alliance (ULA) în ceea ce priveşte transportul pe orbită, pierzând din contractele de lansare a securităţii naţionale din SUA de miliarde de dolari care încep în 2022. ULA este o societate mixtă a Boeing Co (BA.N) şi Lockheed Martin Corp (LMT.N).

Aceste lansări de rachete vizează în principal să trimită sateliţi pentru clienţi pe orbită la un preţ accesibil şi să refolosească părţi de rachete pentru a ţine sub control costurile.

Blue Origin a primit o altă lovitură la începutul acestei luni, când NASA i-a acordat proiectului SpaceX contractul lunar. Proiectul căutat îşi propune să readucă oamenii pe Lună pentru prima dată din 1972.

„NASA a executat o achiziţie defectuoasă pentru programul Human Landing System şi a mutat ştacheta în ultimul moment”, a spus Blue Origin într-o declaraţie prin e-mail.

„Decizia lor elimină oportunităţile de concurenţă, restrânge în mod semnificativ baza de aprovizionare şi nu numai că întârzie, dar pune în pericol şi întoarcerea Americii pe Lună. Din acest motiv, am depus o contestaţie la GAO”.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *