Cupa Mondială: Fiesta cu 7 goluri în Spania – Costa Rica. Gavi, cel mai tânăr marcator din istoria Spaniei

Cupa Mondială: Fiesta cu 7 goluri în Spania – Costa Rica. Gavi, cel mai tânăr marcator din istoria Spaniei
gazduire web create web design

Spania şi-a respectat statutul de favorită în confruntarea cu Costa Rica, la debutul „toreadorilor” la Cupa Mondială, în al doilea meci al Grupei E, învingând lejer cu 7-0, o echipă sudamericană ce a nu a reuşit să trimită nici măcar un şut spre poarta apărată de Unai Simon.

 

 

 
Dani Olmo şi Marco Asensio au deschis balul cu câte un şut ce a trecut foarte puţin pe lângă poarta lui Navas.
La a doua încercare, Dani Olmo nu a mai ratat, de data asta învingând-ul pe Navas cu un şut plasat peste costarican (1-0, min. 11), fiind urmat la doar 10 minute de Asensio, care a fructificat o angajare a lui Alba, cu un şut din prima, la colţul drept al porţii (2-0, min. 21).

Peste alte 10 minute, Ferran Torres a stabilit scorul primei reprize, transformând sigur o lovitură de pedeapsă, acordată după un fault în careu al lui Oscar Duarte (3-0, min. 31). Puţin după revenirea de la vestiare, Feran Tores a făcut dubla, de data aceasta din acţiune, cu un şut din careu (4-0, min 54).

Gavi a devenit apoi cel mai tânăr marcator al Spaniei, din toate timpurile, marcând cu un şut din voleu, pentru 5-0, după o pasă lobată a lui Morata, mingea lovind întâi bara, după care s-a oprit în poarta lui Navas, spectator (min. 74).

A venit rândul lui Carlos Soler să marcheze pentru prima dată pentru „toreadori”, în 35 de meciuri jucate la naţională, profitând de o minge respinsă în faţa porţii adverse (6-0, min. 90).

După o pasă de gol foarte frumoasă, Alvaro Morata şi-a pus şi el numele pe lista marcatorilor, cu un şut la rădăcina bării, din marginea careului, din poziţie centrală (7-0, min 90+2). A fost cel de al 28-lea gol al atacantului de la Atletico Madrid în tricoul roşu al naţionalei.

Spaniolii au avut procentaj de 100 la sută la şuturile pe cadrul porţii, toate cele 7 tentative găsind interiorul plasei, elevii lui Luis Enrique terminând meciul cu o posesie zdrobitoare de peste 80 la sută. Spania devine astfel lider în Grupa F, urmând să joace etapa viitoare derby-ul grupei cu Germania, în timp ce în celălalt meci se vor întâlni Costa Rica şi Japonia.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *