Criza ransomware se ramifică. Ultimul atac cibernetic a vizat mai multe companii americane

Criza ransomware se ramifică. Ultimul atac cibernetic a vizat mai multe companii americane
gazduire web create web design

Agenţia americană de securitate cibernetică a declarat că investighează atacul produs asupra unei firme IT din Miami Sute de companii americane au fost ţinta aceluiaşi atac de tip ransomware. Hackerii urmăresc obţinerea de compensaţii financiare înainte de sărbătoarea naţională din 4 iulie, potrivit companiei de securitate cibernetică Huntress Labs.

 

 
Compania de securitate cibernetică Huntress Labs a declarat că aproximativ 200 de companii americane au fost vizate de un atac de tip ransomware. Un incident petrecut la o firma IT din Miami, a declanşat o reacţie în lanţ de tip domino printre mai multe companii.

Specialiştii au descoperit o întreagă filieră care urmăreşte să destabilizeze companiile americane.

„Acesta este un atac colosal şi devastator pe lanţul de aprovizionare”, a declarat John Hammond, cercetător principal în securitate la Huntress.

Hackerii au deturnat o bucată de software pentru a compromite sute sau mii de utilizatori în acelaşi timp, relatează The Guardian.

Oficialii suspectează gruparea de hackeri ruşi REvil, cea care ar fi responsabilă pentru atacul masiv dat asupra fabricii de procesare a cărnii JBS.

Incidenţa atacurilor de tip ransomware a explodat în ultimul an, din mai multe cauze: creşterea valorii criptomonedelor, schimbarea obiceiurilor de consum pe fondul pandemiei precum şi desfăşurarea activităţii la domiciliu,  aspecte ce au făcut computerele mai vulnerabile.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *