gazduire web create web design

Criptomoneda apare şi în instituţii de învăţământ. Facultatea unde se va plăti cu monede virtuale

Criptomoneda apare şi în instituţii de învăţământ. Facultatea unde se va plăti cu monede virtuale
gazduire web create web design

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va adăuga opţiunea plăţii cu monedă virtuală. Studenţii spun că este important ca universităţile să ţină pasul cu tehnologia. Ştefania preferă plata tradiţională. Crede că este mai sigură.

 

 
În viitor, studenţii şi-ar putea plăti taxele la facultate în criptomonede. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prima din România care va permite plata taxelor cu o monedă virtuală, începând din iulie. Mai exact, cu moneda EGLD, dezvoltată de Elrond.

Decizia vine ca urmare a popularităţii în creştere de care se bucură moneda virtuală pe piaţa românească, spune prodecanul Universităţii, Adrian Pascu. Momentan, proiectul va fi lansat drept unul pilot, pentru a testa eficienţa acestuia. 

„Dacă lucrurile merg bine vrem să ne extindem atât la alte taxe, pentru că, docamdată, doar taxa de admitere se va putea plăti, dar, dacă lucrurile merg bine, putem să extindem la alte taxe, cum ar fi taxa de şcolarizare sau alte taxe administrative”, a spus Adrian Pascu, prodecan ULB Sibiu.

Daria, studentă a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, este convinsă că va apela la această metodă de plată.

„Faptul că ULBS a iniţiat acest parteneriat cu Erlond ne arată faptul că este aproape de noi. Că este o Universitate care e atentă la nevoile noastre şi are o dorinţă de a progresa în acelaşi ritm accentuat cu tehnologia”, a declarat Daria Sitea, studentă.

Pe de altă parte, Ştefania nu are atât de multă încredere. Îşi câştigă singură banii şi, din acest motiv, ar opta pentru plata cash.

„Aş preferă metoda tradiţională. Este mult mai practică, este mult mai utilizată, ştim despre ce e vorba”, a spus Ştefania Coloş, studentă.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *