gazduire web create web design

Creier de dinozaur digital reconstruit digital. Concluziile cercetătorilor

Creier de dinozaur digital reconstruit digital. Concluziile cercetătorilor
gazduire web create web design

Cercetătorii au reuşit să reconstruiască digital creierul unui dinozaur. A fost ales un thecodontosaur, cel care a trăit în urmă cu 205 milioane de ani. Reconstrucţia digitală a arătat că dinozaurul mergea pe 2 picioare şi era carnivor.

 

Cercetătorii au reuşit pentru prima dată să reconstruiască digital creierul unui dinozaur. Şi au tras nişte concluzii neaşteptate.

Echipa de paleontologi de la Universitatea din Bristol e responsabilă cu descoperirea. Folosind un software avansat au reuşit să reconstruiască digital creierul unuia dintre cei mai vechi dinozauri, teco-donto-zaurul. Acesta a trăit în perioada Triasic, în urmă cu aproximativ 205 milioane de ani. Şi era de dimensiunea unui ciobănesc.
Graţie reconstrucţiei digitale a creierului, cercetătorii au putut să-şi dea seama că acest dinozaur era carnivor şi putea să meargă pe două picioare. Era foarte agil şi putea să-si ţină vederea stabilă chiar şi în timp ce alerga. De asemenea, avea un auz foarte bine dezvoltat. Universitatea din Bristol este recunoscută pentru secţia de paleobiologie.

„Avem facilităţile necesare pentru a studia toate topicurile. Avem un tomograf, avem un laborator pentru tomografie cu 10 staţii de ultimă generaţie, cu software instalat unde poţi face analiză imagistică şi biomecanică”, explică Emily Rayfield, profesor Universitatea din Bristol.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *