Cota de piaţă a maşinilor electrice creşte în Europa, în timp ce vânzările totale scad

Cota de piaţă a maşinilor electrice creşte în Europa, în timp ce vânzările totale scad
gazduire web create web design

Ponderea maşinilor electrice în înmatriculările noi din Europa a crescut la 9,9% în perioada aprilie-iunie, de la 7,5% în 2021, potrivit datelor prezentate miercuri, în timp ce maşinile alimentate cu combustibili fosili au pierdut din cota de piaţă, iar vânzările totale au scăzut, scrie Reuters.

 

 

 
În termeni absoluţi, în primele şase luni ale acestui an în Europa s-au vândut până acum cu aproximativ o treime mai multe maşini electrice pe baterii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele, totalizând aproape 650.000 de unităţi. În schimb, vânzările de motoare diesel au scăzut cu o treime, iar cele de benzină cu o cincime.

Totuşi, maşinile pe benzină şi diesel au păstrat majoritatea înmatriculărilor noi în al doilea trimestru, cu o cotă de 55,8%.

Două cincimi din maşinile noi vândute au fost electrice, iar maşinile hibrid – care au depăşit vânzările de maşini diesel pentru prima dată în 2021 – au rămas cele mai populare, cu o cotă de piaţă de 22,6%.

Datele ACEA publicate la începutul acestei săptămâni au arătat că Europa a înregistrat în luna iunie cel mai mic număr de autoturisme noi din 1996 încoace, cu puţin peste 1,06 milioane de vehicule, în condiţiile în care problemele, de la blocaje logistice până la o penurie continuă de cipuri, au redus producţia.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *