Cornel Ilie, Oana Tache si Ioana Ginghina alearga pe 15 mai la Semi-Maratonul Bucuresti, in echipa Salvati Copiii

Cornel Ilie, Oana Tache si Ioana Ginghina alearga pe 15 mai la Semi-Maratonul Bucuresti, in echipa Salvati Copiii
gazduire web create web design

Cornel Ilie, Oana Tache și Ioana Ginghină se numără printre vedetele care vor alerga pentru echipa Salvați Copiii in cadrul Semi-Maratonului Bucuresti, unindu-si fortele alaturi de alti sustinatori pentru dotarea maternitatilor cu echipamente performante. Pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur, super-echipei Salvati Copiii România i se adaugă alte vedete, precum Ana Baniciu, Dorian Popa sau Deepcentral.

 

 
Cornel Ilie, Oana Tache și Ioana Ginghină se numără printre vedetele care vor alerga pentru echipa Salvați Copiii in cadrul Semi-Maratonului Bucuresti, unindu-si fortele alaturi de alti sustinatori pentru dotarea maternitatilor cu echipamente performante. Pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur, super-echipei Salvati Copiii România i se adaugă alte vedete, precum Ana Baniciu, Dorian Popa sau Deepcentral.

Cornel Ilie, solistul trupei VUNK, va alerga 3,6 kilometri pentru copiii născuți prematur: „De câteva luni sunt părinte și am devenit și mai sensibil atunci când vine vorba despre copii și neajunsurile lor. Vreau să cred că alergând pentru ei, de fapt, vom pune pe fugă problemele lor. Avem mai multe de invatat noi de la copii, decât ei de la noi.”, a declarat artistul.

Oana Tache va concura la cursa populară din cadrul semi-maratonului București, din dorința de a le oferi copiilor din România un viitor mai bun: „Alerg pentru copii şi pentru viitor! Pentru şansa la viaţă a celor care merită mai mult, acum şi mai târziu! Pentru că maternităţile trebuie dotate, nu abandonate. Pentru că putem schimba poveştile despre spitale care arată ca după al doilea război mondial şi nou-născuţi încălziţi cu sticlele de apă caldă… Pentru bebelușii născuţi prematur care merită condiţii bune. România merită schimbarea! Donează! Implică-te!”, a declarat vedeta.

Și actrița Ioana Ginghină aleargă în cadrul competiției, fiica sa fiind principala motivație: „Atât timp cât aștepți ca schimbarea să înceapă cu cel de lângă tine, nu o să ajungem departe. Sunt de părere că schimbarea începe de la mine şi eu trebuie sa fac ceva pentru ca lucrurile în această țară, pe care o iubesc şi în care trăiesc, să se schimbe. Am ales să alerg în această cursă şi să mă implic pentru ca gestul meu sa-i molipsească şi pe altii şi împreună să avem o Românie frumoasă şi civilizată!”, a mărturisit vedeta.

 

Îndrăgita cântăreață Ana Baniciu, o împătimită a sportului, va concura la semi-maraton, cea mai lungă cursă din competiție, de 21 de kilometri. „Îmi place să ajut, îmi place să alerg și să mă implic. Așadar, abia aștept data de 15 mai, când o să alergăm împreună pentru viitor și pentru copiii care au nevoie de noi!”, a spus artista.

 

George Călin și Doru Todoruț, cei doi membri ai formației Deepcentral, vor alerga la cursa de 3,6 kilometri, pentru a susține cauza Salvați Copiii. „Susțin orice este legat de copii, dacă pot pune umărul pentru a ajuta o viață, o fac cu tot sufletul. Haideți să fim mulți pe 15 mai, împreună cu cei de la Salvați Copiii, pentru a oferi o șansă la viață sufletelor care se grăbesc să vină pe lume.”, a explicat George Călin.

 

Un copil nu este o opțiune. El este un adult în devenire, o speranță, un vis, atât al părinților, cât și al societății. Și Einstein a fost copil cândva. Voi lupta mereu pentru copii, pentru a avea ce merită: dreptul la o viață cel puțin normală, dreptul de a se bucura de copilărie!”, a declarat Doru Todoruț, Deepcentral.

 

Un alt artist care va alerga pentru Salvați Copiii este Dorian Popa, cântăreț și membru al juriului emisiunii Next Star. „Vreau să alerg pentru a ajuta copiii care au nevoie de noi. Aceștia nu au numai nevoi materiale, ci își doresc să vadă că ne pasă de ceea ce simt. E important ca cei mici să își aleaga modelele corecte în viață, pentru a avea șansa unui viitor mai bun”, a spus Dorian.

 

Pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur, super-echipei Salvati Copiii România i se adaugă alte vedete, precum Viktor, Levent, Marius Marin și Claudiu Zamfira. Salvați Copiii beneficiază și de sprijinul companiilor Reckitt Benckiser și Mara Logistics, care s-au alăturat cauzei și au ales să ajute copiii născuți prematur prin donații generoase.

 

Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. Copiii născuţi prematur au mari şanse să supravieţuiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare şi echipamente performante.

 

Fondurile strânse în urma acestei competiții sportive vor fi folosite pentru dotarea maternităţilor cu echipamente medicale necesare supravieţuirii copiilor născuţi prematur, precum şi pentru asigurarea de suport parental în comunităţile defavorizate din mediul rural. Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 58 de maternităţi cu aparatură medicală care contribuie anual la salvarea a aprox. 18.000 de nou-născuţi.

 

Toți cei care doresc să susțină cauzele Salvați Copiii pot dona prin intermediul site-ului http://salvaticopiii.galantom.ro/, iar alergătorii care vor să participe la competiție în echipa organizației trebuie să își aleagă, în funcție de nivelul pregătirii sportive, cursa la care vor să participe (cursa populară – 3,6 km, ștafetă, cursă individuală – 10 km sau semi-maraton – 21 km). Salvați Copiii îi va înscrie gratuit, le va dărui tricoul de alergare pentru eveniment, cât şi un scurt ghid de fundraising.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

 

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

 

GALERIE FOTO :

 

 

 

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *