Coreenii au construit autostrada solară dedicată bicicliştilor

Coreenii au construit autostrada solară dedicată bicicliştilor
gazduire web create web design

Coreenii au construit 32 de likometri de autostradă solară pentru biciclişti. Pista acoperită de panouri solare e plasată pe mijlocul autostrăzii. Pasaje subterane lasă bicicliştii să iasă în siguranţă de pe autostradă.

 

Coreenii schimbă regulile pentru deplasarea cu bicicleta. Tronsonul de autostradă între oraşele Daejeon şi Sejong a devenit un adevărat rai pentru biciclişti.

Pe cei 32 de kilometri, pista de biciclete a fost mutată pe mijlocul autostrăzii şi acoperită de panouri solare. E o soluţie mai argonomică decât varianta convenţională a pistelor pe lateralele autostrăzii, pentru că spaţiul de delimitare din mijloc oricum nu era folosit.

Locul separatoarelor de sens a fost luat de parapeţi solizi, care să-i protejeze pe biciclişti. Aşa că vei fi protejat şi de ploaie şi de soare şi de maşini. Iar dacă vrei să ieşi de pe autostrada bicicliştilor, au fost construite pasaje subterane pe care să le foloseşti.

Suprafaţa de panouri solare generează suficientă energie ca să alimenteze sistemul de iluminat al autostrăzii şi staţiile de încărcare pentru maşini electrice.

Anul trecut, olandezii au făcut un proiect asemănător, dar numai pe un tronson de 100 de metri, însă autostrada coreeană duce lucrurile la un alt nivel.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *