Coreea de Sud amendează Mercedes cu 16,9 mil. dolari pentru încălcarea normelor privind emisiile

Coreea de Sud amendează Mercedes cu 16,9 mil. dolari pentru încălcarea normelor privind emisiile
gazduire web create web design

Autoritatea de reglementare din Coreea de Sud a anunţat luni că a decis să amendeze producătorul auto german Mercedes-Benz şi unitatea sa coreeană cu 20,2 miliarde de woni (16,9 milioane de dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale autoturismelor sale diesel, relatează Reuters.

 

 

 

Comisia Coreeană pentru Comerţ (KFTC) spune că Mercedes a falsificat dispozitivele de reducere a poluării prin instalarea unui software ilegal în vehiculele sale, făcându-le să funcţioneze la niveluri mai scăzute în condiţii normale de conducere decât în timpul testelor de certificare. În total, 15 modele Mercedes aveau instalat un astfel de software, a declarat aceasta.

De asemenea, constructorul auto german a făcut publicitate falsă că emisiile vehiculelor sale au rămas la un nivel minim şi au respectat standardele de emisii Euro 6 între august 2013 şi decembrie 2016, potrivit KFTC.

Contactată de Reuters, Mercedes nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Anul trecut, KFTC a impus o amendă sau a ordonat măsuri corective pentru Audi-Volkswagen Coreea, Nissan Motor Corp , Stellantis Coreea şi Porsche AG pentru incidente similare de trucare a emisiilor.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *