Companiile Amazon şi Google, investigate în Marea Britanie pentru recenzii înşelătoare

Companiile Amazon şi Google, investigate în Marea Britanie pentru recenzii înşelătoare
gazduire web create web design

CMA a început o investigaţie cu privire la problema recenziilor false, anchetă începută în mai 2020. Un număr mare de recenzii de cinci stele a reuşit să ducă la creşterea produselor pe site-urile Amazon şi Google. În septembrie 2020, Amazon a spus că a eliminat zeci de mii de recenzii de produse în urma analizelor.

 

 
Problema recenziilor false le-a atras companiilor Amazon şi Google o investigaţie oficială în Marea Britanie. Autoritatea pentru concurenţă şi pieţe (CMA) a confirmat că examinează cei doi giganţi.

CMA a început o investigaţie iniţială cu privire la problema recenziilor false. S-a întâmplat în mai 2020, iar vineri s-a făcut anunţul că va analiza dacă Amazon şi Google au făcut suficiente pentru a detecta şi elimina astfel de recenzii mincinoase, făcute cu scopul de a influenţa clienţii şi de a spori vânzările.

În septembrie 2020, Amazon a promis că a eliminat zeci de mii de recenzii la produse, în urma analizelor făcute de mediul academic şi de mass-media în legătură cu tema recenziilor false – o problemă despre care se spune că s-a agravat pe fondul pandemiei.

Un număr mare de recenzii de cinci stele a reuşit să ducă la creşterea vânzărilor pe site-urile Amazon şi Google. Recenziile înşelătoare au fost o problemă pentru Amazon, în special.

CMA a declarat că acum va „aduna informaţii suplimentare pentru a stabili dacă aceste două firme ar fi putut încălca legea consumatorilor, luând măsuri insuficiente pentru a proteja cumpărătorii de recenziile false”.

Ancheta CMA s-a deschis în mai 2020 şi a evaluat sistemele şi procesele interne ale mai multor platforme pentru identificarea şi gestionarea recenziilor false. Se verifică inclusiv dacă recenzorul a primit bani sau alt stimulent, pentru a scrie o părere pozitivă. Investigaţiile vor duce la înlăturarea recenziilor false şi înşelătoare de pe platforme.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *