Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Comisari de mediu atacaţi cu furci. Tánczos Barna: pentru aşa ceva nu trebuie să existe clemenţă. Să plătească cu libertatea

Comisari de mediu atacaţi cu furci. Tánczos Barna: pentru aşa ceva nu trebuie să existe clemenţă. Să plătească cu libertatea
gazduire web create web design

Mai mulţi comisari de mediu au fost atacaţi cu furci, sâmbătă, de către indivizi surprinşi că ardeau ilegal deşeuri în Ilfov.

 

 
Două persoane au fost reţinute sâmbătă seara pentru audieri în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU, care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală, anunţă Ministerul Mediului.

„În cadrul intervenţiei, comisarii de mediu au fost atacaţi cu furci şi alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deşeuri, însă intervenţia promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptaşii fiind imediat immobilizaţi şi reţinuţi. Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanenţă ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptaşii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate şi alte tipuri de deşeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenţia a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor”, arată sursa citată.

„Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemenţă, iar persoanele reţinute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acţiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înţelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toţi participanţii de la acţiunea de astăzi şi le mulţumesc pentru riscurile pe care şi le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, declară ministrul Tánczos Barna.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.