gazduire web create web design

„colectiv” a fost desemnat de Academia Europeană de film cel mai bun documentar. Filmul se află în cursa pentru Oscar

„colectiv” a fost desemnat de Academia Europeană de film cel mai bun documentar. Filmul se află în cursa pentru Oscar
gazduire web create web design

„colectiv” a fost desemnat de Academia Europeană de film cel mai bun documentar . Cel mai bun film european este „Another Round”, în regia danezului Thomas Vinterberg. Documentarul „colectiv” a fost desemnat cel mai bun film al anului de publicaţia Rolling Stone şi este propunerea României la secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar în 2021.

 

Premiile Academiei Europene de Film au fost acordate sâmbătă seara, în cadul unui eveniment care a avut loc online.

Cel mai bun film european este „Another Round”, în regia danezului Thomas Vinterberg. Filmul a mai primit premiile pentru cea mai bună regie, cel mai bun actor – Mads Mikkelsen -şi cel mai bun scenariu, scris de Thomas Vinterberg şi Tobias Lindholm.

Actriţa germană Paula Beer a luat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul „Undine”.

Documentarul „colectiv” a fost desemnat cel mai bun film al anului de publicaţia Rolling Stone şi este propunerea României la secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar în 2021.

Lansat pe 20 noiembrie în cinematografe şi pe platformele VOD (video-on-demand) din SUA, Canada, Marea Britanie şi Irlanda, filmul lui Nanau parcurge un traseu de la incendiul devastator, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, la criza din sistemul medical românesc, ajungând în culisele corupţiei politice la nivel guvernamental.

”<colectiv> este un documentar observaţional, dar este la fel de captivant ca cele mai bune filme artistice despre jurnalism, fie că vorbim de All the Presidents’ Men (Toţi oamenii preşedintelui) sau Spotlight”, a scris The Guardian, în timp ce Chicago Tribune susţine: „În noiembrie, la opt luni de la debutul pandemiei COVID-19 care devastează în continuare SUA, nu este niciun dubiu că acest film despre pericolele reale ale unui guvern care îşi minte cetăţenii săi despre o criză din sănătate este incredibil de previzibil şi reprezintă de fapt o poveste care trage un mare semnal de alarmă. Captivant, incisiv şi şocant de puternic, <colectiv> este fără doar şi poate documentarul anului”.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *