Ciocniri între poliţie şi protestatarii anti-carantină în Olanda. Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii

Ciocniri între poliţie şi protestatarii anti-carantină în Olanda. Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii
gazduire web create web design

Poliţia din Olanda s-a confruntat cu protestatarii supăraţi de noile restricţii ale coronavirusului. Ofiţerii au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii din Eindhoven care s-au adunat după ce carantina de noapte a intrat în vigoare. Unii protestatari au aruncat cu materiale pirotehnice şi au spart vitrinele mai multor magazine. Au existat demonstraţii mai mici şi în capitala Amsterdam. Peste 100 de persoane au fost arestate.

 

 
Unii dintre manifestanţi au aruncat artificii şi au luat biciclete pentru a construi baricade împotriva poliţiei, care în cele din urmă a folosit gaze lacrimogene pentru a curăţa străzile, relatează coresponedtul BBC din Olanda. Mai multe maşini au fost incendiate.

Carantina dintre orele 21:00 şi 04:30, aplicată sâmbătă, este prima în Olanda de la al doilea război mondial. Persoanele care o încalcă se confruntă cu o amendă de 95 EUR.
Măsura a fost adoptată în parlament joi.

Preşedintele Consiliului de Securitate Naţională, Hubert Bruls, a declarat că înţelege frustrările oamenilor, dar a adăugat: „Dacă perseverăm acum, ne vom recupera libertăţile mai devreme”.

Barurile şi restaurantele ţării au fost închise din octombrie, în timp ce şcolile şi magazinele neesenţiale au închis luna trecută.

Interzicerea zborurilor din Marea Britanie, Africa de Sud şi America de Sud a fost pusă în aplicare din cauza temerilor legate de noile variante ale virusului. Au existat mai mult de 944.000 de cazuri şi 13.646 de decese confirmate de Covid-19 în Olanda.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *