Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Ciocniri între elevi şi poliţie în Franţa. Elevii contestă decizia autorităţilor de a menţine şcolile deschise în timpul crizei COVID-19

Ciocniri între elevi şi poliţie în Franţa. Elevii contestă decizia autorităţilor de a menţine şcolile deschise în timpul crizei COVID-19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Elevii adunaţi în faţa liceului din Compiegne, la nord de capitala Franţei, Paris, s-au confruntat luni cu poliţia. Elevii consideră că şcolile deschise reprezintă riscuri pentru sănătate în timpul crizei coronavirusului, au declarat poliţia şi primarul oraşului. Departamentul de poliţie locală a anunţat că au fost făcute patru arestări, iar un pompier a fost rănit uşor. Poliţia a catalogat incidentele drept „inacceptabile”.

 

 

În videoclipurile postate pe reţelele de socializare se observă cum un grup de tineri înconjoară o maşină de poliţie şi încearcă să o răstoarne, în timp ce alte videoclipuri surprind incendii de stradă.

Primarul Compiegne, Philippe Marini, a confirmat, de asemenea, la BFM TV că au existat probleme şi a condamnat atacurile asupra ofiţerilor de poliţie.

Demonstraţiile studenţeşti au început să se acumuleze în Franţa în ultima săptămână, unii profesori şi elevi protestând faţă de măsurile de a menţine şcolile deschise – în timp ce restul Franţei se află în carantină – spunând că le pune în pericol sănătatea.

Săptămâna trecută, forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris, în cadrul unui protest împotriva măsurilor sanitare inadecvate luate pentru a preveni contaminarea. Pentru marţi, sindicatele profesorilor au anunţat o zi de proteste pe plan naţional.

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *