Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie

Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
gazduire web create web design

Vineri au avut loc ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie. Sute de oameni au protestat împotriva restricţiilor de circulatie luate pentru a încetini răspândirea coronavirusului, relatează AFP.

 

700 de persoane au participat la protestul împotriva măsurilor luate de Guvern, care includ o stingere de la ora 22:00 şi interdicţia de a părăsi oraşul în weekend-ul prelungit în care se sărbătoreşte Ziua Tuturor Sfinţilor.

 

 

Protestul a devenit violent când aproximativ 50 de persoane „au început să arunce obiecte periculoase asupra poliţiei”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de ordine regionale (Mossos d’Esquadra).

 

 

 

Protestatarii au aruncat în special cu bariere de securitate asupra poliţiei.

În timp ce poliţia a căutat să disperseze mulţimea, pompierii au acţionat pentru stingerea coşurilor de gunoi incendiate de manifestanţi. Două persoane au fost arestate, a declarat poliţia.

În ciuda numeroaselor restricţii impuse în Spania din iulie, când numărul cazurilor Covid-19 era în creştere, răspândirea virului s-a amplificat.

Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa, a numărat până acum peste 35.000 de decese cauzate de Covid-19 şi 1,1 milioane de cazuri.

Aproape toate regiunile spaniole au impus măsuri stricte cu privire la libertatea de ciruluaţie pentru a limita călătoriile înainte de weekendul prelungit în care se sărbătoreşte Ziua Tuturor Sfinţilor.

În Catalonia, unde barurile şi restaurantele sunt închise de la mijlocul lunii , rezidenţilor le este interzis să părăsească oraşele în acest weekend. Poliţia a efectuat verificări vineri la principalele ieşiri din Barcelona.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *