China lansează prima misiune spaţială cu echipaj după cinci ani. Când va fi lansată nava

China lansează prima misiune spaţială cu echipaj după cinci ani. Când va fi lansată nava
gazduire web create web design

Aceasta este prima misiune cu echipaj după aproape cinci ani a Chinei. Misiunea va dura 3 luni. Misiunea Shenzhou-12 reprezintă a treia lansare din cele 11 care vor fi necesare pentru construcţia staţiei, între 2021 şi 2022.

 

 
China va trimite joi trei astronauţi pe orbită în prima sa misiune cu echipaj după aproape cinci ani, parte a unui plan ambiţios de a finaliza o staţie spaţială până la sfârşitul anului viitor. Misiunea va dura 3 luni.

China va lansa nava spaţială echipată Shenzhou-12 la 9:22 dimineaţa (0122 GMT) pe 17 iunie în Jiuquan, în nord-vestul provinciei Gansu, a declarat miercuri un oficial al Agenţiei Spaţiale din China, citat de Reuters.

Misiunea Shenzhou-12 reprezintă a treia lansare din cele 11 care vor fi necesare pentru construcţia staţiei, între 2021 şi 2022. În total, sunt planificate patru misiuni cu echipaj.

„După finalizarea staţiei spaţiale chineze, în viitorul apropiat, vom vedea atât astronauţi chinezi, cât şi străini participând împreună la zborul staţiei spaţiale chineze”, a spus Ji Qiming, asistent de director la Agenţia Spaţiale din China.

Misiunile vor face posibilă efectuarea de experimente în biotehnologie, medicină, astronomie sau tehnologii spaţiale. Într-un context de tensiune cu Occidentul, succesul misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregăteşte să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez (PCC).

Ultima misiune cu echipaj a Chinei a fost în 2016, când doi astronauţi au fost trimişi prin nava spaţială Shenzhou-11 către Tiangong-2, un prototip al staţiei spaţiale în care au stat aproximativ o lună.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *