gazduire web create web design

China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială

China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială
gazduire web create web design

O rachetă Long March a decolat astăzi de la centrul de lansare prin satelit Jiuquan, transportând trei astronauţi. Lansarea marchează prima misiune cu echipaj a Chinei din ultimii cinci ani. Astronauţii sunt în drum spre Tianhe.

 

 
Lansarea navei spaţiale Shenzhou-12 a avut loc joi dimineaţă la 9.22, ora locală. Cei trei astronauţi sunt Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo. Ei vor fi primele trei persoane care vor urca la staţia spaţială a Chinei, Tianhe. Vor rămâne acolo trei luni.

Modulul central al Tianhe, care conţine locuinţele echipajului, a fost lansat în aprilie 2021. Această primă misiune cu echipaj face parte din 11 misiuni planificate în faza de construcţie a staţiei spaţiale – trebuie să fie finalizate încă două module şi mai multe misiuni de încărcare, înainte ca staţia spaţială să fie terminată, în 2022.

Ultima misiune cu echipaj a Chinei a avut loc în 2016, asiaticii trimiţând astronauţi să viziteze staţia spaţială Tiangong-2. Staţia respectivă a ieşit de pe orbită în 2019. De atunci, China a continuat să avanseze cu un program spaţial ambiţios.

A trimis un eşantion de misiune pe Lună şi înapoi, în 2020, şi a aterizat pe Marte la începutul acestui an. Pe termen lung, ţara construieşte parteneriate cu Rusia, cu planuri de a ateriza astronauţi pe Lună în următorul deceniu.

În contextul unor relaţii tensionate cu Occidentul, succesul misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregăteşte să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez (PCC).

China a decis să îşi construiască propria staţie spaţială după ce Statele Unite au refuzat să îi permită să participe la Staţia Spaţială Internaţională.

Staţia Spaţială Internaţională, care reuneşte Statele Unite, Rusia, Canada, Europa şi Japonia, urmează să iasă din uz în 2024, chiar dacă NASA a menţionat o posibilă prelungire după 2028.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *