CFR Călători vrea să ieftinească biletele pe ruta Gara de Nord-Aeroport. Când vor circula primele trenuri

CFR Călători vrea să ieftinească biletele pe ruta Gara de Nord-Aeroport. Când vor circula primele trenuri
gazduire web create web design

CFR Călători a propus miercuri Ministerului Transporturilor să aprobe ieftinirea biletelor pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni de la 8,3 la 5 lei. Primele trenuri pe noua rută vor circula din noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

„CFR Călători a demarat astăzi, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a acestui tarif sau a altuia, preţul unui bilet pe ruta Gara de Nord Bucureşti – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Compania a anunţat că va opera pe noua rută Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni (AIHCB) 42 de trenuri Interregio. Garniturile de tren vor circula pe această rută începând cu data de 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor 2020-2021.

Trenurile CFR Călători sunt formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră). Trenurile vor circula pe traseul Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroport H. Coandă T1. Ruta are 19 km şi va fi parcursă în circa 20 -25 de minute.

CFR Infrastructă a anunţat miercuri că 72 de trenuri vor circula între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, acestea fiind operate de CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *