Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Cererea privind extrădarea lui Julian Assange în SUA, respinsă în Marea Britanie de instanţa preliminară

Cererea privind extrădarea lui Julian Assange în SUA, respinsă în Marea Britanie de instanţa preliminară
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O instanţă din Marea Britanie a respins, prin decizie preliminară, solicitarea de extrădare a lui Julian Assange în SUA. Instanţa a blocat extrădarea din cauza problemelor mentale pe care le are Julian Assange şi a riscului de a se sinucide în detenţie. Julian Assange contestă extrădarea şi susţine că este vorba de un caz motivat politic.

 

 
O instanţă judiciară din Marea Britanie a respins luni, printr-o decizie preliminară, solicitarea autorităţilor americane de extrădare în SUA a activistului pentru transparenţă Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, informează BBC News.

Judecătoarea Vanessa Baraitser a decis blocarea solicitării de extrădare din cauza problemelor mentale pe care le are Julian Assange şi a riscului de a se sinucide în detenţie în SUA. Judecătoarea a argumentat că, deşi sunt întrunite condiţiile pentru extrădarea lui Julian Assange, autorităţile americane nu pot garanta că îl pot împiedica să se sinucidă. “Impresia generală este a unui om deprimat şi uneori disperat care se teme pentru viitorul său”, a motivat judecătoarea decizia.

Julian Assange, în vârstă de 49 de ani, este dat în urmărire de autorităţile americane după publicarea a mii de documente clasificate în perioada 2010-2011.

Julian Assange contestă extrădarea şi susţine că este vorba de un caz motivat politic. Autorităţile americane pot contesta decizia în termen de 14 zile şi, cel mai probabil, vor face acest lucru.

Julian Assange va fi transferat înapoi la Penitenciarul Belmarsh, iar miercuri va formula o cerere de eliberare pe cauţiune.

Julian Assange, cetăţean australian, depune eforturi pentru a nu fi extrădat din Marea Britanie în Statele Unite, unde este acuzat de conspiraţie pentru comiterea de atacuri cibernetice asupra serverelor guvernamentale şi încălcarea unei legi privind spionajul, după dezvăluirile făcute de WikiLeaks.

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *