Cercetătorii vor să descopere „secretul” bufniţelor. Ce pot învăţa oamenii de la păsări

Cercetătorii vor să descopere „secretul” bufniţelor. Ce pot învăţa oamenii de la păsări
gazduire web create web design

Cercetătorii analizează felul în care bufniţa nu scoate niciun zgomot în timpul zborului. Echipa de la Universitatea din Londra vrea să reducă zgomotul scos de avioane. Zgomotul generat de un avion este de 85dB, limita unde pot fi provocate daune în timp.

 

 
Ştii zgomotul infernal dintr-un avion în timpul decolării. Cercetătorii vor să rezolve problema şi se gândesc să împrumute un secret de la … bufniţă.

Cercetători de la Universitatea din Londra au analizat felul în care bufniţa se deplasează fără vreun zgomot. Cu ajutorul geometriei 3D au putut să studieze efectul aerodinamic al penelor în timpul zborului. Astfel au descoperit felul în care acestea planează pe o distanţă mai mare ca alte păsări, fără să existe turbulenţe.

Plecând de la acest efect, cercetătorii încearcă să aplice acum la avioane pentru a reduce poloarea sonoră. În timpul unei decolări, în cabină nivelul zgomotului ajunge la 105 decibeli. Cercetătorii spun că încă de la un zgomot de 85 decibeli auzul poate să fie afectat pe termen lung.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *