Cercetătorii de la o universitate din SUA au transformat reţelele 5G în surse de energie

Cercetătorii de la o universitate din SUA au transformat reţelele 5G în surse de energie
gazduire web create web design

Cercetătorii de la Georgia Tech au descoperit un nou mod de a folosi semnalele 5G. Cu un device de mic dimensiuni au putut să preia energia de la antenele 5G. Noua tehnologie a cercetătorilor poate duce la înlocuirea bateriilor din device-uri.

 

 

Dacă te întrebai cum poate să fie folosită tehnologia 5G în afara vitezelor de download, cercetătorii de la Universitatea din Georgia au făcut o descoperire revoluţionară.

Echipa de cercetători a reuşit să alimenteze diferite device-uri wireless doar prin energie de la reţeaua 5G. Fără ca aceste device-uri să mai necesite baterii. Fără să fie necesară alinierea cu emiţătorul. Practic, cu această tehnologie, device-urile vor putea să se încarce în aer liber. Nu doar smartphone-urile, ci şi device-urile wearable sau cele interconectate din casele oamenilor.

„Acest sistem poate fi cu uşurinţă integrat în hainele tale sau în configuraţiile device-urilor portabile. Să monitorizeze glucoza, presiunea sângelui, să monitorizeze mineralele tale, cât eşti de obosit. Iar totul poate să fie făcut fără baterie”, explică Manos Tentzeris, profesor la Georgia Institute of Technology.

Cercetătorii au creat o antenă de mici dimensiuni care poate capta toată energia reţelei 5G. Fără să fie nevoie de linie directă către bază. Iar noua tehnologie a reuşit să capteze de 21 de ori mai multă energie decât design-urile precedente.

„Miliarde de device-uri înseamnă miliarde de baterii care sunt înlocuite încontinuu, abandonate, iar totul se răsfrânge asupra mediului. Dar dacă există energie care ne înconjoară? De unde poţi să captezi energia şi să o converteşti în curent continuu? Da, aceasta este reţeaua wireless 5G care ne înconjoară”, spune şi Aline Eid, studentă PhD la Georgia Institute of Technology.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *