Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav

Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav
gazduire web create web design

Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat din cursele sale automobilele Tesla Model 3, după ce una dintre ele a fost implicată într-un accident mortal în weekend. O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite, după ce un şofer a pierdut controlul vehiculului. Tesla a negat orice problemă tehnică a maşinii, după ce a verificat de la distanţă datele acesteia.

 

 

 
Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru acuzaţii de omor prin imprudenţă şi vătămare involuntară. În accident a fost implicat un şofer de taxi care nu era în timpul serviciului şi care îşi ducea familia la un restaurant, potrivit BBC.

Presa franceză a precizat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor şi o dubă. Tehnologia de asistenţă a Tesla permite vehiculelor sale să conducă, să accelereze şi să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că este înşelătoare, deoarece tehnologia nu conduce automat maşina, iar şoferii trebuie să menţină controlul şi atenţia în permanenţă.

Tesla a comercializat funcţia ca fiind “Autopilot” şi a promis “autoconducere completă”, care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta.

Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, exemplele fiind de la utilizarea telefoanelor în timp ce maşina merge nesupravegheată până la schimbarea scaunelor auto şi fără a lăsa niciun şofer la volan.

La începutul acestui an, autorităţile americane au deschis o investigaţie oficială privind sistemul Autopilot, în urma a 11 accidente produse de Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgenţă.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.