Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav

Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav
gazduire web create web design

Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat din cursele sale automobilele Tesla Model 3, după ce una dintre ele a fost implicată într-un accident mortal în weekend. O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite, după ce un şofer a pierdut controlul vehiculului. Tesla a negat orice problemă tehnică a maşinii, după ce a verificat de la distanţă datele acesteia.

 

 

 
Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru acuzaţii de omor prin imprudenţă şi vătămare involuntară. În accident a fost implicat un şofer de taxi care nu era în timpul serviciului şi care îşi ducea familia la un restaurant, potrivit BBC.

Presa franceză a precizat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor şi o dubă. Tehnologia de asistenţă a Tesla permite vehiculelor sale să conducă, să accelereze şi să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că este înşelătoare, deoarece tehnologia nu conduce automat maşina, iar şoferii trebuie să menţină controlul şi atenţia în permanenţă.

Tesla a comercializat funcţia ca fiind “Autopilot” şi a promis “autoconducere completă”, care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta.

Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, exemplele fiind de la utilizarea telefoanelor în timp ce maşina merge nesupravegheată până la schimbarea scaunelor auto şi fără a lăsa niciun şofer la volan.

La începutul acestui an, autorităţile americane au deschis o investigaţie oficială privind sistemul Autopilot, în urma a 11 accidente produse de Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgenţă.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *