Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriaşe la energie? Ce spune ministrul Virgil Popescu

Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriaşe la energie? Ce spune ministrul Virgil Popescu
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dacă ar primi o factură uriaş, despre care consideră că nu este conformă, aşa cum au primit consumatorii din judeţul Alba, ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus că nu ar plăti. „Eu nu aş plăti-o. Nu cred că riscă să rămână fără curent electric pentru o factură care este greşită”, a spus Popescu.

 

 
Ministrul a precizat că pentru ofertă înşelătoare, amenda dată companiei este între 5 şi 10% din cifra de afaceri.

Virgil Popescu a mai spus că, strict pentru această iarnă, în afară de legea consumatorilor vulnerabili, guvernanţii iau în calcul compensarea până la nivelul venitului mediu sau a consumului mediu.

Pentru consumatorii cu venit mediu sau consum mediu (compensăm – n.r.). Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie. Avem tot timpul să rezolvăm această problemă (întrebat când se va decide care este procentul de compensare sau cum se va realiza compensarea – n.r.). De consum mediu, vorbim de 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kilowatt pe an. Cu o medie de 2,5 (persoane în gospodărie – n.r.), vorbim de peste 10,5 milioane de români”, a spus politicianul.

Potrivit ministrului, la gaze naturale sunt mai puţini consumatori care vor beneficia de compensări, însă trebuie ţinut cont de faptul că sunt mai puţine gospodării legate la gaze decât la electricitate

Întrebat despre impactul bugetar al acestei măsuri, Virgil Popescu a spus că acum este calculat, dar sursa de finanţare e impozitul pe venitul suplimentar din reglementarea preţului la gaze.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *