gazduire web create web design

Ce se va întâmpla dacă Trump şi Biden vor fi la egalitate, în urma voturilor?

Ce se va întâmpla dacă Trump şi Biden vor fi la egalitate, în urma voturilor?
gazduire web create web design

Unul dintre scenariile posibile în urma alegerilor din America prevede un scor egal între cei doi candidaţi, Joe Biden şi Donald Trump. Un scor egal de 269-269 este puţin probabil, dar totuşi posibil. Dacă niciunul din candidaţi nu strânge 270 de voturi din partea Colegiului Electoral, Constituţia cere Camerei Reprezentanţilor să aleagă preşedintele. Apoi Senatul va alege vicepreşedintele.

 

Unul dintre scenariile posibile în urma alegerilor din America prevede un scor egal între cei doi candidaţi, Joe Biden şi Donald Trump.

Sistemul de vot din SUA este mult diferit de cel împământenit în ţara noastră şi în general în Europa, însă el a servit ca alternativă pentru situaţia tensionată dintre statele componente din perioada incipientă a SUA a rămas în tradiţia electorală americană. Află aici mai multe detalii despre cum se organizează procedura de vot în America.

În cazul de faţă, un scor egal de 269-269 este puţin probabil, dar totuşi posibil, după cum este prezentată situaţia:

 

 

 

Care sunt repercursiunile într-un astfel de scenariu?

Dacă niciunul din candidaţi nu strânge 270 de voturi din partea Colegiului Electoral, Constituţia cere Camerei Reprezentanţilor să aleagă preşedintele. Apoi Senatul va alege vicepreşedintele.

Chiar dacă se preconizează că Democraţii vor conduce Camera Reprezentanţilor din nou, nu înseamnă că Joe Biden va fi câştigătorul.

Momentan, situaţia voturilor se prezintă astfel: republicanii au 26 de reprezentanţi din Camera Reprezentanţilor şi democraţii doar 22. În formula aceasta, Trump ar câştiga alegerile.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *