Ce se va întâmpla cu Harry şi Meghan după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Ce se va întâmpla cu Harry şi Meghan după decesul Reginei Elisabeta a II-a
gazduire web create web design

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, păşesc pe un drum delicat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Decizia lui Harry de a se retrage din îndatoririle regale a provocat o ruptură în familie care este departe de a fi rezolvată.

 

 

 
Chiar înainte de a se îmbarca într-un zbor de la Aberdeen, vineri, în dimineaţa de după moartea bunicii sale, regina Elisabeta, prinţul Harry şi-a pus braţul în jurul umărului unei lucrătoare de la aeroport care şi-a exprimat compasiunea în timp ce îl însoţea pe pistă, potrivit Reuters.

A fost un moment de căldură, informal, caracteristic lui Harry, a cărui personalitate prietenoasă l-a făcut mult timp unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale. Asta până la decizia sa de a se retrage din îndatoririle regale, care a provocat o ruptură în familie, ce este departe de a fi rezolvată.

Harry a fost ultimul care a sosit la Castelul Balmoral joi, în timp ce rudele cele mai apropiate ale reginei s-au grăbit să fie alături de ea în ultimele ore de viaţă, iar apoi primul care a plecat vineri, reflectând faptul că nu mai face parte din cercul restrâns al familiei.

În vremuri mai fericite, Harry şi bunica sa s-au bucurat de o relaţie apropiată şi fericită, întrezărită de publicul larg în 2016, când au apărut împreună într-un videoclip comic.

Joi a fost o pură coincidenţă faptul că Harry se afla în Marea Britanie când a murit bunica sa, Regina Elisabeta, iar înainte de decesul acesteia nu au fost anunţate planuri pentru ca el să-şi vadă familia în timpul vizitei din Statele Unite, unde locuieşte cu soţia sa, Meghan.

Odată cu dispariţia Reginei, dinamica familiei este inevitabil să evolueze, iar pe măsură ce se desfăşoară funeraliile şi ceremonia Reginei Elisabeta, observatorii vor urmări îndeaproape semnele ce vor apărea în familie. Modul în care familia regală se va descurca cu Harry, Meghan şi copiii lor va fi o temă cheie a epocii post-Elisabeta – una dintre dramele familiale care au făcut din Casa Windsor un subiect de fascinaţie globală de durată.

Conform regulilor regale, nepoţii monarhului devin automat prinţi sau prinţese ale regatului, aşa că, acum că tatăl lui Harry, Charles, este rege, copiii săi, Archie – 3 ani, şi Lilibet – 1 an, primesc aceste titluri înalte. Lilibet a fost numită după porecla din copilărie a reginei.

Dar doar această noutate este puţin probabil să restabilească armonia în relaţiile lui Harry cu Charles sau cu fratele său mai mare, prinţul William, acum moştenitorul tronului.

Fraţii au fost apropiaţi timp de mulţi ani după moartea mamei lor, Prinţesa Diana, într-un accident de maşină în 1997, când William avea 15 ani şi Harry 12 ani, dar legătura lor a fost tensionată de când Harry şi Meghan au început să se distanţeze în ianuarie 2020.

Iniţial, cuplul a declarat că intenţionează să îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi Statele Unite şi să îşi croiască „un nou rol progresist” în cadrul monarhiei. Dar planul lor nu i-a convenit nici Reginei Elisabeta, nici lui Charles sau William, care au decis că nu există spaţiu în „Firmă”, aşa cum este numită uneori familia regală, pentru cei cu jumătate de normă.

În schimb, cuplul s-a mutat „cu normă întreagă” în California şi, după o perioadă de revizuire de 12 luni, a renunţat la patronajul regal şi a părăsit definitiv clubul exclusivist al celor cărora li se adresează cu apelativul „Alteţa Voastră Regală”.

În martie 2021, cei doi au acordat un interviu bombă lui Oprah Winfrey, în timpul căruia Meghan a declarat că au fost momente dificile. De asemenea, ea a spus că au existat îngrijorări în cadrul familiei atunci când era însărcinată cu Archie cu privire la ce culoare va avea pielea copilului. Mama lui Meghan este de culoare, iar tatăl ei este alb.

Interviul, difuzat de CBS într-o explozie de publicitate la nivel mondial, a generat subiecte de presă, dar doar o declaraţie laconică din partea Palatului Buckingham, care a spus cu un ton foarte rece că „unele amintiri pot varia”, deşi problemele ridicate au fost „îngrijorătoare”.

De atunci, Harry şi Meghan s-au angajat în proiecte precum podcast-uri şi programe de televiziune, în timp ce au dat în judecată tabloidele britanice.

Editorul Penguin Random House a anunţat în iulie 2021 că Harry lucrează la o carte „intimă şi sinceră” despre viaţa sa, care va fi publicată la sfârşitul anului 2022 – provocând teamă la Londra. În funcţie de conţinutul ei şi, în mod crucial, de reacţia tatălui şi a fratelui său, publicarea cărţii lui Harry s-ar putea dovedi fie un moment de vindecare, fie o altă supărare pe care cele două părţi să şi-o reproşeze.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *