Ce se întâmplă din 15 mai cu conturile de Whatsapp ale persoanelor care nu acceptă noile politici de confidenţialitate

Ce se întâmplă din 15 mai cu conturile de Whatsapp ale persoanelor care nu acceptă noile politici de confidenţialitate
gazduire web create web design

După o serie de controverse asupra noii politici de confidenţialitate a WhatsApp, aplicaţia a ajuns în cele din urmă la o concluzie cu privire la ce se va întâmpla dacă utilizatorii nu acceptă noi termeni şi condiţii. Whatsapp nu va şterge conturile utilizatorilor, dar aplicaţia va deveni aproape inutilizabilă. Aplicaţia va începe să trimită mesaje POP-UP după 15 mai.

 

 
Detaliile privind implicaţiile pentru neacceptarea politicii de confidenţialitate au fost menţionate în pagina FAQ a Whatsapp.

„Nimeni nu va avea contul şters sau va pierde funcţionalitatea WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări”, precizează pe pagina FAQ reprezentaţii Whatsapp.

Cu toate acestea, Whatsapp va modifica setările din aplicaţia sa pentru utilizatorii care nu acceptă noua politică şi va face în etape practic aplicaţia inutilizabilă pentru aceştia.

Utilizatorii vor primi memento-uri frecvente pentru a accepta noua politică după 15 mai. Iniţial, mementourile vor fi puţine, însă ulterior vor deveni „persistente”. După astfel de memento-uri, aplicaţia va începe să limiteze funcţii prima fiind lista conversaţiilor. Utilizatorii vor putea deschide chatul doar prin notificări de mesaje. După un timp apelurile audio şi video nu vor mai putea fi accesate, urmând ca notificările pentru mesajele primite să nu mai existe.

Facebook a descris criticile legate de politica de confidenţialitate a WhatsApp ca o neînţelegere. Potrivit platformei, este vorba de eforturi pentru a aduce companiile pe o platformă mai bună. Cu toate acestea, mai mulţi utilizatori au exprimat preocupări cu privire la protecţia datelor.

Scandalul din jurul Whatsapp a făcut ca mulţi utilizatori să migreze către alte aplicaţii. Astfel în ultima perioadă au crescut în popularitate aplicaţii precum: Telegram, Signal, Wickr.

Ce este noua politică privind datele

WhatsApp a precizat la începutul anului că noua politică implică faptul că platforma va împărţi unele date cu Facebook pentru a îmbunătăţi infrastructura aplicaţiei şi pentru a promova siguranţa şi securitatea.

Astfel, Facebook va avea acces la datele tranzacţiilor din interiorul aplicaţiei, IP-urile şi datele de identificare ale device-urilor, mişcări ce fac parte din noua strategie de monetizare a WhatsApp.

Aplicaţia împarte anumite date cu Facebook încă din 2014, însă utilizatorii aveau până acum opţiunea de a refuza acest lucru.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *