Ce reprezintă „Marea Conjuncţie” dintre Jupiter şi Saturn, care are loc pe 21 decembrie 2020

Ce reprezintă „Marea Conjuncţie” dintre Jupiter şi Saturn, care are loc pe 21 decembrie 2020
gazduire web create web design

Anul acesta, pe 21 decembrie, pasionaţii de astronomie vor putea urmări pe cer unul dintre cele mai rare evenimente astrale, denumit şi ”Sărutul Crăciunului” sau ”Marea Conjuncţie”. Conform specialiştilor de la Observatorul Astornomic, fenomenul va putea fi urmărit şi din Bucureşti, cu ochiul liber, începând cu ora 17:00 şi până la ora 19:00. Unii sunt de părere că fenomenul de anul acesta ar putea avea o legătură cu Crăciunul, dată fiind şi ziua în care are loc, pentru că face o trimitere şi la steaua magilor, Steaua din Bethleem, care i-a ghidat pe magi spre locul în care Iisus s-a născut.

 

 

Anul acesta, pe 21 decembrie, pasionaţii de astronomie vor putea urmări pe cer unul dintre cele mai rare evenimente astrale, denumit şi ”Sărutul Crăciunului” sau ”Marea Conjuncţie”. Planetele Jupiter şi Saturn vor fi atât de aproape una de cealaltă, încât pe cer vor părea un singur astru.

Conform specialiştilor de la Observatorul Astornomic, fenomenul va putea fi urmărit şi din Bucureşti, cu ochiul liber, începând cu ora 17:00 şi până la ora 19:00. Specialiştii recomandă să observaţi fenomenul dintr-un loc unde se poate urmări apusul soarelui, pentru că orice obstacol, precum clădirile din jur, ar putea bloca planetele.

Ultima Mare Conjuncţie a avut loc în mai, anul 2000, dar fenomenul nu a putut fi observat atât de uşor de pe Pământ. De asemenea, şi în anul 1623, când Galileo Galilei încă trăia, Marea Conjuncţie nu a putut fi urmărită pentru că cele două planete păreau atât de apropiate de Soare, încât ”s-au pierdut în lumina sa”.

Patrick Hartigan, astronomul de la Rice University, din Texas a spus că doar în anul 1226, pe 4 martie, fenomenul a putut fi urmărit cu ochiul liber, datorită poziţionării planetelor.

Unii sunt de părere că fenomenul de anul acesta ar putea avea o legătură cu Crăciunul, dată fiind şi ziua în care are loc, pentru că face o trimitere şi la steaua magilor, Steaua din Bethleem, care i-a ghidat pe magi spre locul în care Iisus s-a născut. Unii sunt de părere că ei au fost îndrumaţi, de fapt, chiar de această conjuncţie dintre Jupiter şi Saturn.

Dacă ne îndepărtăm de toate explicaţiile ştiinţifice şi urmărim părerile astrologilor, acest eveniment rar, conform astrologului Susan Miller, este un fenomen care se va resimţi pentru următorii 20 de ani. ”Marea Conjuncţie va da tonul următorilor 20 de ani, influenţând domeniul artelor, precum muzică, teatru, film, literatură, modă, felul în care ne raportăm la mâncare, politică, ştiinţă, pe scurt, totul”.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *