Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Ce poate cea mai mare dronă, Ravn X

Ce poate cea mai mare dronă, Ravn X
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ravn X este o dronă prototip care va livra sateliţi din aer. Drona are 24 de metri lungime şi 5,4 metri înălţime. Aevum, producătorul dronei, spune că a semnat deja contracte de un miliard de dolari.

 

 
Aproape în fiecare săptămâni auzi de o lansare SpaceX care trimite sateliţi pe orbită. În curând, de acest lucru se va ocupa cea mai mare dronă din lume.

Următorul pas va fi să primească certificare pentru zbor cu drona de la Administraţia Federală de Aviaţie. Vehiculul va fi transportat apoi la aeroportul Cecil din Jacksonville, Florida pentru testare lansărilor pe orbită. Să treacă de cerinţele regulamentului pentru a zbura un vehicul fără om la bord care lansează rachete va fi dificil.

Ravn X  a fost construită de compania Aevum  şi va duce la economii mari pentru lansarea de sateliţi pe orbită. Ravn X este o dronă autonomă capabilă să lanseze rachete care conţin sateliţi de mici dimensiuni. Trebuie doar setată altitudinea la care să ajungă şi de restul se ocupă drona. 

Zborurile de test vor porni anul acesta. Aevum a semnat deja un contract cu Forţele Aeriene ale Statelor Unite. Astfel, va duce 360 de sateliţi pe orbită anul acesta.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *