Categoriile de persoane care pot fi vaccinate la domiciliu, fără programare, în etapa a doua

Categoriile de persoane care pot fi vaccinate la domiciliu, fără programare, în etapa a doua
gazduire web create web design

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile sunt vaccinate în etapa a doua, a stabilit, joi, Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

 

 
În conformitate cu prevederile documentului emis de CNCAV, reprezentanţii direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale întocmesc listele cu persoanele de la domiciliu care sunt dializate, imobilizate sau nedeplasabile, la domiciliu şi care doresc să fie vaccinate. Listele se întocmesc împreună cu asistenţii personali ai acestora (dacă au) şi cu membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor trebui să colaboreze cu structurile de asistenţă socială, iar listele întocmite vor fi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), respectiv al Centrului Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CMBCCI), pentru a se începe procesul de vaccinare.

Nucleul de coordonare va stabili traseele, logistica şi personalul necesare, pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Vaccinarea se va putea face prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe; prin solicitarea echipajelor de consultaţii la domiciliu ale serviciilor de ambulanţă, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacităţii operative.

De asemenea, potrivit Instrucţiunii, centrele de dializă au obligaţia să faciliteze accesul la vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pacienţii aflaţi în tratament.

Vaccinarea pacienţilor se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea şedinţei de dializă, (astfel încât intervalul de timp de aşteptare pentru vaccinare să fie redus la minimum).

Programarea pacienţilor se poate efectua conform procedurilor în vigoare, preferabil de către personalul medical din centrul de dializă pentru a se asigura respectarea arondării centrelor de dializă la centrele de vaccinare. În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reuşeşte programarea prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare şi va transmite lista pacienţilor care se vaccinează cu 48 de ore înainte de ziua vaccinării; în această situaţie, pacienţii dializaţi vor fi vaccinaţi fără programare şi înregistraţi direct in RENV.

În baza listei de pacienţi dializaţi, centrul de vaccinare va solicita suplimentarea numărului de doze de vaccin.

Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât şi persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă şi se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituţii rezidenţiale, potrivit CNCAV.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *