gazduire web create web design

Câte maşini a vândut cu adevărat Tesla în acest an. Cifrele oficiale

Câte maşini a vândut cu adevărat Tesla în acest an. Cifrele oficiale
gazduire web create web design

Tesla a publicat cifrele de producţie şi livrare de vehicule pentru primul trimestru din 2022.

 

 

 

Cifre primul trimestru

Livrări de vehicule electrice (total): 310.048. Producţia de vehicule electrice (total): 305.407. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Tesla a livrat 184.800 de vehicule electrice şi a produs 180.338 de maşini.

Vehiculele Model 3 şi Model Y au reprezentat 95%, sau 295.324, din livrările din primul trimestru al anului 2022, potrivit Tesla.

Compania a produs cu 4.641 de maşini mai puţin decât a livrat în timpul trimestrului, citând „provocările continue ale lanţului de aprovizionare şi închiderile de fabrici”.

Analiştii se aşteptau la livrări de 317.000 de vehicule pentru primele trei luni din 2022, potrivit estimărilor compilate de FactSet la 31 martie. Estimările au variat de la un minim de 278.000 de livrări de vehicule la un maxim de 357.000, relatează CNBC.

Compania a deschis recent o nouă fabrică în Brandenburg, Germania. De asemenea, Tesla plănuieşte să organizeze o mare deschidere şi un eveniment pe 7 aprilie, la o altă nouă fabrică de asamblare a vehiculelor pe care o construieşte în Austin, Texas.

Tesla, alături de restul industriei auto, a fost afectată şi de penuria generalizată de piese, precum şi de inflaţie. Componentele critice, cum ar fi semiconductorii, sunt în continuare în criză, iar preţurile au crescut pentru materii prime precum nichelul şi aluminiul, după ce Rusia a lansat o invazie în Ucraina în februarie. În SUA, Tesla a lăsat clienţii să aştepte luni de zile înainte de a-şi onora comenzile de maşini.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *