Carnavalul de la Rio, amânat pentru o perioadă nedeterminată

Carnavalul de la Rio, amânat pentru o perioadă nedeterminată
gazduire web create web design

Ediția de anul viitor a Carnavalului de la Rio de Janeiro, care ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată, au anunțat organizatorii.

 

Școlile de samba implicate în paradă au avertizat de mai mult timp că ar putea fi dificilă organizarea ediției 2021 înainte ca un vaccin impotriva Covid-19 să fie omologat și disponibil, scrie News.ro

 

Brazilia este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemie, cu peste 4,6 milioane de contaminări și mai mult de 139.000 de decese.

 

Jorge Castanheira, președintele ligii de samba Liesa, a spus că școlile nu ar avea timp să se pregătească pentru evenimentul din februarie.

„Căutăm o soluție alternativă, ceva ce vom putea face când va fi sigur să contribuim la oraș. Dar nu suntem suficient de siguri să stabilim o dată”, a spus el, citează BBC.

Anunțul face referire la carnavalul Liesa, dar nu și la petrecerile de stradă care au loc în același timp. Nu este încă cert dacă acestea vor avea loc. Carnavalul de la Rio atrage anual milioane de turiști. Turismul reprezintă în Brazilia 8% din PIB. Carnavalul din São Paulo a fost deja amânat cu opt luni, pentru octombrie 2021.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *